<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nordea sier: – Kjøp aksjer

Nordea mener rentetoppen nærmer seg. Dermed er tiden inne for å laste opp med aksjer.

  Publisert 31. aug. 2023 kl. 11.14
  Oppdatert 31. aug. 2023 klokken 17.47
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 251 ord
  MER AKSJER: Strateg Erik Bruce og resten av Nordea-teamet mener tiden er moden for å overvekte aksjer. Foto: Jørgen Hyvang

  Forrige måned så Nordea for seg en pause i aksjemarkedet etter et rally tidligere i sommer. Det skjedde også, med det første betydelige børsfallet siden mars. Nå tror Nordea at tiden igjen er moden for å ta mer risiko og derfor laste opp med aksjer.

  Det er flere makroforhold som gjør at Nordea har endret syn.

  «Inflasjonen har fortsatt å overraske positivt samtidig som økonomisk aktivitet fortsatt er robust, spesielt i USA. En myk landing, der inflasjonen kommer ned til et akseptabelt nivå uten en resesjon, er innen rekkevidde,» skriver Nordea i en ny rapport.

  Banken mener slutten på renteøkningssyklusen nærmer seg, og med det burde mye av usikkerheten også ligge bak oss.

  «Bunnen i selskapenes inntjening er mest sannsynlig også bak oss og inntjeningsanslag er relativt konservative. Det bidrar til at vi tror aksjer vil gjøre det bedre enn renteplasseringer fremover, selv om renteplasseringer også ser attraktivt ut på dagens rentenivå. Vi anbefaler derfor investorer å overvekte aksjer og undervekte obligasjoner.» 

  Undervekter USA

  Nordea mener videre at kinesiske aksjer verdsettes lavt med en betydelig rabatt til utviklede markeder. Det endrer likevel ikke på at banken opprettholder sin anbefaling om å overvekte aksjer i fremvoksende markeder.

  «Store deler av regionen har attraktive vekstutsikter og en relativt lav verdsettelse. Negative nyheter fra Kina har likevel tynget utviklingen. Vi tror at myndigheten i Kina vil trappe opp støtten til økonomien. Samtidig priser markedet nå inn et relativt svakt bilde. Det motsatte er tilfellet for USA og sannsynligheten for positive overraskelser er mindre her. Amerikanske aksjer er også relativt høyt priset og vi undervekter regionen.»