<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gjensidige-sjefen varsler flere oppkjøp

Gjensidige har gjort to oppkjøp i Danmark i år. Mer er i vente.

Publisert 31. aug. 2023 kl. 14.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 240 ord
MER I VENTE: Gjensidige-sjef Geir Holmgren har gjort to kjøp i Danmark så langt i år.  FOTO: Brian Cliff Olguin

– Gjensidige ønsker å vokse i Danmark, og vi ser på muligheten for flere oppkjøp, sier konsernsjef Geir Holmgren til danske Børsen, ifølge Bloomberg.

Den norske forsikringsgiganten er den fjerde største aktøren i Danmark, og ifølge den danske avisen ønsker konsernsjefen seg vekst innen både privat- og bedriftsmarkedet.

Gjensidige gjorde i våres organisasjonsendringer der det ble etablert tre nye forretningsområder: Privat, Commercial og Skade. I disse tre forretningsområdene ligger både den danske og den norske virksomheten.

«Tiltakene vil gjøre oss enda bedre rustet til å utnytte konkurransefortrinn på tvers av markeder, og styrke potensialet for lønnsom vekst. Vi høyner ambisjonene når det gjelder tempo i vår nordiske vekst, men vi firer ikke på kravene til lønnsomhet,» sa Holmgren i forbindelse med organisasjonsendringen.

To kjøp i år

Gjensidige har hittil i år gjort to danske oppkjøp. 

I mars ble det kjent at forsikringsselskapet hadde inngått en avtale om kjøp av næringsporteføljen til Sønderjysk Forsikring for 200 millioner danske kroner. Sønderjysk Forsikrings næringsportefølje er på rundt 200 millioner danske kroner og virksomheten har 27 ansatte.

Tre måneder senere børsmeldte Gjensidige om at det hadde inngått en avtale om å kjøpe den danske skadeforsikringsleverandøren PenSam Forsikring (PF). 

«Oppkjøpet vil styrke Gjensidiges evne til å generere lønnsom vekst i Danmark. Partene er blitt enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen.» het det i meldingen.

PF tilbyr skadeforsikringsprodukter til 485.000 medlemmer av PenSam Pension i Danmark. Gjensidige inngikk også en samarbeidsavtale med PenSam Pension og PenSam Bank om distribusjon av skadeforsikring i Danmark.