<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Børs steg – styret senket dagens taper

Hovedindeksen på Oslo Børs steg 0,3 prosent til 1.255 poeng torsdag. Lønnsomhet for første gang sendte flyaksje opp over 8 prosent.

Publisert 16:28 31. aug. 2023
Oppdatert 16:33 31. aug. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 495 ord
OPP: Hovedindeksen Oslo Børs steg torsdag.  Foto: Thomas Bjørnflaten

Saken oppdateres

Olje

I løpet av dagen steg dollarprisen på et fat med nordsjøoljen Brent med 1 prosent til 86,74 dollar fatet. WTI-oljen steg 1,5 prosent til 82,82 dollar. Den europeiske naturgassen falt 0,5 prosent til 35,80 euro per megawatt.

Equinor steg 0,3 prosent til 328,20 kroner per aksje, Aker BP-aksjen gikk ned med 0,2 prosent til 288,60 kroner, og Vår Energi-aksjen klatret 0,4 prosent til 30,86 kroner stykket.

Bevegelser

Dagens store børstaper var Hyon , hvor styret på onsdag gikk ut med at de har avsluttet den strategiske gjennomgangen av selskapet og foreslår at generalforsamlingen skal oppløse selskapet. Aksjen stupte 53,4 prosent, til 10 øre per aksje.

Norse Atlantic kom med en gladnyhet til aksjonærene ved torsdagens fremleggelse av kvartalsrapporten: Flyselskapet hadde sin første lønnsomme måned i juni. I tillegg tror flyselskapet at trenden fortsetter i tredje kvartal. Resultatet etter skatt var likevel så å si uendret fra fjorårets andre kvartal, med minus 35,1 millioner dollar, mot minus 36,1 millioner i løpet av Q2 i fjor. Aksjekursen steg 8,83 prosent til 24,65 kroner stykket.

Adevinta kunne vise til  økte inntekter i andre kvartal. Omsetningen steg til 465 millioner euro – 11 prosent høyere enn 417 millioner i samme periode i fjor. Resultatet etter skatt endte på 47 millioner, opp fra 12 millioner i Q2 i fjor. Aksjekursen gikk likevel ned 4,3 prosent til 75,80 kroner.

Tomra led av at Storbritannia har utsatt innføringen av panteordningen en rekke ganger. Nå ryktes det at den blir utsatt til «minst 2026», ifølge ABG Sundal Collier. Aksjen falt 0,7 prosent på høy omsetning til 146,15 kroner stykket.

Finansposter sørger for et rødt andrekvartal for Havila Shipping , som la frem et resultat før skatt på negative 5,4 millioner kroner. Aksjen gikk ned 1,3 prosent til 9,56 kroner aksjen.

Cool Company la frem rapporten for årets andre kvartal i torsdag morgen. Der stupte bunnlinjen ned til 44,6 millioner dollar, fra 70,1 millioner i første kvartal. LNG-rederiet kunngjorde også et utbytte på 0,41 dollar per aksje – tilsvarende 4,36 kroner per aksje, etter torsdagens vekslingskurs. Aksjekursen steg 0,4 prosent til 149,40 kroner per aksje.

Sjømatselskapet Frøy la også frem Q2-tallene sine torsdag. Der kunne selskapet vise til økte inntekter og økt resultat etter skatt til 62,7 millioner kroner. Til sammenligning var bunnlinjen på 42,3 millioner kroner i Q2 i fjor. Kursen til Frøy-aksjen var uendret på 76,20 kroner stykket.

Offshore serviceselskapet Argeos inntekter skjøt i været i andre kvartal, men bunnlinjen svekket seg likevel ytterliggere i forhold til fjoråret, fra kun minus 14,8 millioner kroner i Q2 i fjor, til minus 27,8 millioner i år. Aksjekursen falt 7,9 prosent til 2,58 kroner per.

Til slutt er det også verdt å nevne dagens desidert største vinner, Sunndal Sparebank, hvor kursen skjøt opp med hele 275 prosent til 90 øre per egenkapitalbevis. Det er ikke registrert noen nyheter om banken, som så handelen bli pauset flere ganger i løpet av handelsdagen. Euronext-aksjen Zwipe hadde nest størst oppgang, med en kursstigning på over 43,65 prosent, til 2,60 kroner stykket, uten at det ble registrert noen nyheter om det instrumentet heller.