<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Treningstøy i vinden på Nasdaq

Lululemon overrasker med sterke kvartalsresultater, drevet av imponerende vekst i Kina. Aksjekursen stiger.

Publisert 1. sep. 2023 kl. 19.55
Oppdatert 1. sep. 2023 klokken 20.03
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 195 ord
POPULÆRT TRENINGSTØY: Lululemon, til tross for den høye prisen, er et foretrukket valg verden over.  Foto: SOPA Images

I kjølvannet av at sportsklærforhandleren, Lululemon, la frem sine tall for andre kvartal torsdag etter stengetid, har selskapet steget 5,2 prosent. Selskapet er notert på Nasdaq med en aksjekurs på 403 dollar per aksje.

Kvartalsresultatene overgikk forventningene. I løpet av andre kvartal fikk selskapet et resultat på 2,68 dollar per aksje, sammenlignet med analytikernes forventninger på 2,54 dollar.

Omsetningen endte på 2,21 milliarder dollar, noe som overskred forventningene på 2,17 milliarder dollar. I tillegg oppjusterte Lululemon også sine årlige prognoser.

Solid økning i Kina

Topp- og bunnlinjen ble drevet av sterk vekst internasjonalt. Forhandleren hadde en salgsøkning på 52 prosent i markeder utenfor Nord-Amerika, der Kina stod for 61 prosent av økningen. Dette er opp fra 30 prosent vekst i regionen kvartalet året før.

Administrerende direktør Calvin McDonald sier at både e-handel og salg i fysiske butikker i Kina går «utrolig bra».

Lululemons økonomidirektør, Meghan Frank, beskriver videre at veksten både er «sterk» og «sunn». Dette til tross for at Kinas økonomi har bremset ned, med en årlig vekst i detaljhandel på kun 2,5 prosent i juli.

Sportstøyselskapet har nå 107 butikker i landet, og av de 35 som er planlagt åpnet internasjonalt i det gjeldende økonomiske året, vil flertallet være i Kina.