<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

På vei mot førsteplassen

Novo Nordisk overgikk luksusgiganten, LVMH, som Europas mest verdifulle selskap. 

Publisert 1. sep. 2023 kl. 20.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 136 ord
SKYHØYE VERDIER: Det danske legemiddelselskapet Novo Nordisk har en markedsverdi på 421 milliarder dollar. Dette gjør selskapet til et av Europas mest verdifulle selskaper. Foto: NTB

Det danske legemiddelselskapet Novo Nordisk klatret til toppen av Europas mest verdifulle selskap rundt klokken 11 norsk tid, etter selskapet nådde en markedsverdi på 421 milliarder dollar, i følge CNBC.

Legemiddelselskapet overtok plassen til den franske luksusgiganten LVMH, som på denne tiden hadde en markedsverdi på 420,97 milliarder dollar. Imidlertid var Novo Nordisks triumf kortvaring, da LVMH gjenvant førsteplassen bare en time senere. 

En sterk utfordrer

Novo Nordisk er kjent for produktene Ozempic og Wegovy, som har fått enorm oppmerksomhet det siste året på grunn av deres potensiale innen vekttap.

I august kunngjorde selskapet resultatene fra kliniske studier som viser at Wegovy reduserte risikoen for alvorlige hjerteproblemer og hjerterelatert død med 20 prosent. 

Selskapets aksjekurs har mer enn tredoblet seg de siste tre årene, og har økt med 66 prosent i løpet av det siste året.