<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Børs i grønt: Kongsberg Gruppen bykset frem etter missil-kontrakt

Oslo Børs endte opp 0,47 prosent tirsdag. Kongsberg Gruppen spratt opp 6,34 prosent etter historisk kontrakt.

Publisert 16:27 5. sep. 2023
Oppdatert 16:35 5. sep. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 407 ord
GRØNT: Oslo Børs startet dagen i rødt territorium, men endte dagen i grønt etter oljehopp og gigantkontrakt. Foto: Thomas Bjørnflaten

Saken oppdateres..

       

Oslo Børs åpnet tirsdag i rødt, men tapene ble fort hentet inn. Gigantkontrakt og produksjonskutt bidro til at hovedindeksen endte i 1.272,72 opp 0,47 prosent.

Kongsberg Gruppen ble tirsdag tildelt den største kontrakten i selskapets historie. Kongsberg Defence & Aerospace, våpenavdelingen til Kongsberg Gruppen, inngikk en avtale med det polske forsvarsdepartementet verdt ca. 16 milliarder kroner. Aksjen ble pauset før meldingen, men steg umiddelbart over 7 prosent på Oslo Børs etter at handelen ble tatt opp igjen. Aksjen endte opp 6,34 prosent til 480,00 kroner.

Ny standard for oljeprisen

Saudi-Arabia og Russland er henholdsvis verdenstoer og -treer når landenes oljeproduksjon rangeres. Saudi-Arabia offentliggjorde tirsdag at de vil fortsette med de frivillige kuttene i oljeproduksjonen på en million fat pr. dag også til utgangen av desember 2023.

Videre melder Reuters at Russland forlenger landets frivillige reduksjon av oljeeksporten med 300.000 fat pr. dag frem til utgangen av året.

Oljeprisen reagerte positivt på nyheten og hoppet opp til over 90 dollar, det høyeste nivået så langt i år. Nå handles Brent-oljen til 89,63 dollar pr. fat.

Equinor endte opp 1,68 prosent til 341,45 kroner pr. aksje. Aker BP gikk opp 1,40 prosent til 297,80

I grønt etter tilbakekjøp

     

Cloudberry Clean Energy avholder sin kapitalmarkedsdag tirsdag. Styret vil be generalforsamlingen om fullmakt til å kjøpe tilbake inntil 7 millioner egne aksjer til en pris på 14,60 pr. aksje, det er 30 prosent over dagens kurs og tilsvarer inntil 2,4 prosent av selskapets aksjekapital. Aksjen klatret 5,74 prosent til 10,68 kroner.

Nykode Therapeutics har fått godkjenning fra FDA for sin fase 2-studie mot livmorhalskreft, melder de tirsdag morgen. Studien starter i fjerde kvartal 2023. Det sendte aksjen opp først, men endte ned 0,98 prosent til 28,40 kroner.

I rødt etter analyse

         

DNB Markets nedjusterer kursmålet på Crayon fra 100 kroner til 75 kroner og gjentar salgsanbefalingen. De siste tre månedene er fallet på 30 prosent, og tirsdag falt aksjen 6,47 prosent til 78,00 kroner.

Gram Car Carriers sikret seg 97,5 prosent i bilskipet «Mediterranean Sea», etter å ha kjøpt seg opp for rundt en kvart milliard de seneste månedene. Nå kom meldingen om at selskapet har kjøpt de resterende 2,5 prosentene. Med det eier de nå 100 prosent av bilskipet «Mediterranean Sea». Aksjen endte ned 0,83 prosent til 167,40 kroner.

Inin Group endte første halvår med et driftsresultatet på minus 14,3 millioner kroner, mot minus 23,9 millioner året før. Resultatet før skatt ble et underskudd på 16,5 millioner kroner. Aksjen ble straffet på børs og endte ned 1,45 prosent.