<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Goldman Sachs tror ikke på AI-boble

Goldman Sachs rettferdiggjør AI-oppgangen det seneste året, og mener investorer ikke bør frykte en boble. 

Publisert 5. sep. 2023 kl. 19.50
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 301 ord
SER OPPSIDE: Storbanken Goldman Sachs mener det er ingen bekymring til å tro at vi er i en AI-boble. Banken forventer at denne teknologien vil oppleve et videre merkbart verdiløft fremover.  Foto: Reuters

Den økende populariteten til aksjer knyttet til kunstig intelligens har ført til frykt for en boble, men Goldman Sachs mener at oppgangen har vært rettferdiggjort og har mer rom til å vokse, skriver CNBC. 

Løftet om fordeler og profitt som springer ut av kunstig intelligens har fått en kraftig oppgang i år, spesielt blant store selskaper som Nvidia, Alphabet og Microsoft. Den raske fremgangen, som noen ser på som bærekraftig, har blitt støttet av sterke underliggende fundamenter, ifølge storbanken. 

«Vi tror at vi fortsatt er i de relativt tidlige stadiene av en ny teknologisyklus som sannsynligvis vil føre til ytterligere overprestasjon», skriver Goldman-analytiker Peter Oppenheimer i en melding. 

Wall Street-banken anslo tidligere at fremskritt innen kunstig intelligens kunne legge til syv billioner dollar i årlig global brutto nasjonalprodukt over 10 år på grunn av økende arbeidsproduktivitet.

AI-revolusjonerende selskaper

Tidligere i år fremhevet Goldman Sachs en liste over elleve aksjer i ulike bransjer som «potensielle kortsiktige nytenkere av AI-revolusjonen». 

I listen ble blant annet teknologigigantene Nvidia, Marvell Technology, Microsoft og Googles Alphabet nevnt. 

Ifølge Goldman Sachs har markedsverdien til AI-tilretteleggeren Nvidia passert 1 billion dollar ettersom investorer har strømmet til aksjen etter selskapets egne gjentatte sterke prognoser for fremtidig etterspørsel. 

Marvell Technology produserer også relatert utstyr som trengs for å bygge AI-teknologi, ifølge storbanken. 

Fremhever FAANG-aksjene

Goldman trekker også frem flere av de såkalte FAANG-aksjene som AI-revolusjonerende selskaper. 

Googles Alphabet-enhet har nylig kunngjort at den vil introdusere AI-funksjoner i sin internett-søkemotor for å gjøre komplekse spørsmål om til enkle svar ved å kombinere resultater fra flere kilder.

Meta, som eier både Facebook- og Instagram, har fremmet AI-datamaskinbrikker som etter hvert vil drive mer avanserte oppgaver knyttet til metaverse, inkludert virtuell virkelighet, samt generativ AI. 

Wll-street banken trekker avslutningsvis frem Microsoft, som har vært en het AI-satsing da selskapet nylig utvidet et flerårig, milliarddollars investering i ChatGPT-produsenten OpenAI, som markerer den tredje fasen av samarbeidet deres.