<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hydrogenselskap føyk til værs på kjøpsinteresse

Oljeprisen dro med seg Oslo Børs som endte opp 0,14 prosent. Hydrogenselskap føyk opp over 80 prosent på kjøpsinteresse.

Publisert 16:27 12. sep. 2023
Oppdatert 16:43 12. sep. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 500 ord
OLJEPRISEN DRO MED SEG BØRSEN: Oljeprisen reagerte positivt på OPEC sin rapport og dro med seg Oslo Børs opp. Foto: Thomas Bjørnflaten

Saken oppdateres.

HYON           

Oslo børs endte dagen opp 0,14 prosent etter et hopp i oljeprisen. Opec anslår en global oljeetterspørsel på 104,31 millioner fat pr. dag i 2024, en oppjustering fra tidligere anslag. Oljeprisen reagerte positivt på nyheten og dro med seg Oslo Børs.

Dagsferske SSB-tall viser at norsk økonomi vokste med 0,2 prosent i juli.

– Det er egentlig et nytt tegn på stagnasjon, sier imidlertid sjeføkonom Kyrre M. Knudsen i SR-Bank.

Storebrand-forvalter Tiril Flørnes Støle spår kursrekyl i NRC og viser til infrastrukturselskapets snuoperasjon i Sverige og gode utsikter for 2024.

NRC-aksjen har høy risiko, men også stor oppside, sier Støle, som siden 1. september har styrt fondet Storebrand Vekst sammen med Alf Inge Gjerde.

Aksjen endte opp 2,75 prosent.

Oljeprisen durer på

Det fundamentale som har gitt næring til oljeprisrallyet siden i juni holder seg sterke. I OPEC+ legger Saudi-Arabia og Russland et lokk på produksjonen, samtidig som etterspørselsutsiktene i Kina bedrer seg og en hard landing ser mindre sannsynlig ut i USA.

Brent-oljen omsettes tirsdag for 91,83 dollar fatet, opp 1,31 prosent fra midnatt. Til sammenligning kostet et fat nordsjøolje 90,70 dollar fatet da Oslo Børs stengte mandag.

Equinor endte dagen ned 0,19 prosent og Aker BP steg 0,37 prosent.

Den amerikanske lettoljen, WTI, er opp 1,59 prosent til 88,68 dollar fatet.

Kjøpsinteresse for hydrogenselskap

I slutten av august meldte Hyon at styret har vedtatt å oppløse selskapet . Mandag kveld meldte hydrogenselskapet at de har mottatt «indikasjoner fra tredjeparter angående potensielle transaksjoner, der det er foreslått sammenslåing med privateide virksomheter».

Styret mener nå at det kan være mulig å oppnå en avtale som er «mer fordelaktig for sine aksjeeiere enn en lønnsom oppløsning».

Hyon-aksjen endte opp hele 83,62 prosent til 21,30 øre aksjen. Oppgangen kommer vel og merke etter et fall på nærmere 90 prosent så langt i år.

Faller etter emisjonsmelding

Golden Energy Offshore vurderer å gjennomføre en emisjon på opptil 30 millioner dollar for å fullfinansiere skipskjøp og ventet arbeidskapitalbehov. Selskapets største aksjonær, Oaktree Capital Management, vil tegne seg for 12,8 millioner dollar. Aksjen falt på det meste tosifret, men endte ned med kun 0,45 prosent.

XXL hadde en enorm sluttspurt og endte dagen opp 6,73 prosent til 70 øre. Storaksjonær Altor mottok 3.965.361 aksjer til en kurs på 72 øre. 

Shipping spås opp

Nordeas analytikere Erik Hovi og Jørgen Bruaset starter dekning av Golden Ocean Group og anbefaler kjøp av John Fredriksens shippingselskap med et kursmål på 120 kroner. Aksjen endte ned 0,45 prosent til 79,10 kroner.

Doblingskandidat ned

Sparebank 1 Markets ser fortsatt Crayon som doblingskandidat, men nedjusterer sitt kursmål på aksjen til 180 kroner fra 210 kroner, skriver TDN Direkt. Aksjen var lenge opp, men endte ned 0,33 prosent.

Hafnia har gått som en kule på børs de siste årene – nærmere bestemt 260 prosent siden starten av 2022. Nå har styremedlem Erik Bartnes solgt aksjer verdt 31,9 millioner kroner. Aksjen svekkes 1,65 prosent til 62,75 kroner.

SAS vil forlenge fristen for kapitalinnhentingen med én uke. Etter planen skal det kriserammede flyselskapet hente minst 9,5 milliarder svenske kroner i ny egenkapital, og den nye fristen blir 25. september. Aksjen falt 5,28 prosent til 31,87 øre.