<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sveits-flyktning håner Jonas og Peggy

Sveits-flyktning Jens Rugseth latterliggjør Jonas Gahr Støre og Peggy Hessen Følsviks analyse av valgtapet. 

Publisert 17:17 12. sep. 2023
Oppdatert 08:54 17. sep. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 353 ord
HARSELAS: Seriegründer Jens Rugseth trekker frem en rekke momenter for å forklare Aps valgnederlag, men det er ikke de Jonas og Peggy vektlegger. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix

«Helt herlig å høre Jonas og Peggy analysere valgtapet. Begrunnelsen dreier seg i stor grad om krigen i Ukraina, dyrtid, strømkrise og inflasjon. Alt tilsynelatende ting de ikke kunne noe for, og ikke kunne gjøre noe med», skriver Jens Rugseth på sosiale medier.

Rugseth er seriegründer fra IT-bransjen, og står bak selskaper som Crayon og Link Mobility. I fjor flyttet han til Sveits for å unngå formuesskatt, og sto senere frem på NRK-programmet Debatten der han kritiserte regjeringen i klare ordelag. Nå får regjeringen passet påskrevet igjen.

– Ingenting med saken å gjøre

Rugseth sender av gårde en serie ironiserende påstander etter Støre og Hessen Følsviks analyse av bakgrunnen for valgnederlaget.

«At statsbudsjettet øker med over 10 prosent mens vanlige folk får redusert sin kjøpekraft med over 10 prosent har ingenting med saken å gjøre».

«At de øker skatter og avgifter (inkludert inntekter fra strøm) med 255 milliarder på bekostning av private og næringsliv har ingenting med saken å gjøre».

«At de kjører som en av sine viktigste saker at all helse skal være offentlig samtidig som avisene har side opp og side ned om hvor dårlig det står til i det offentlige helsevesen spesielt innenfor eldreomsorg og rusområdet har ingenting med saken å gjøre».

«At de står på TV og sier at norsk økonomi går så det suser mens antall konkurser blant små og mellomstore virksomheter eksploderer har ingenting med saken å gjøre».

«At kommunale avgifter til vann og kloakk, eiendomsskatt, bompenger går i taket langt utover normal prisstigning har ingenting med saken å gjøre».

«At vi har et regjeringskollegium som ikke kan lese og sette seg inn i lover og regler som vanlige mennesker er nødt til å forholde seg til har ingenting med saken å gjøre».

«At de tvinger på oss en næringspolitikk med batterier, vindkraft, hydrogen som de overhodet ikke forstår hvordan de skal gjennomføre har ingenting med saken å gjøre».

«At de gjør om på en vellykket domstolsreform mot hele justissektorens råd har ingenting med saken å gjøre».

«At de kaster penger ut av vinduet med å gjøre om på kommune- og fylkessammenslåinger samtidig som de sier det er viktig å prioritere, har heller ikke noe med saken å gjøre».