<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Apple faller på lanseringsdagen

Midtveis i tirsdagens handel er de toneangivende indeksene på Wall Street blandet, og Apple opplever en nedgang på sin viktige lanseringsdag.

Publisert 12. sep. 2023 kl. 19.39
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 318 ord
BLANDET: Midtveis i tirsdagens handel er det blandet blant de toneavgivende indeksene på Wall Street.  Foto: J. David Ake

De toneangivende indeksene på Wall Street utvikler seg blandet midtveis i tirsdagens handel.

Den brede S&P 500-indeksen er ned 0,05 prosent, mens den industritunge Dow Jones stiger 0,49 prosent. Teknologiindeksen Nasdaq Composite er ned 0,38 prosent.

Apple's lanseringsdag 

Apple er ned 1,3 prosent, samme dag som de avholder sitt mest betydningsfulle lanseringsevent for året. Forventningene er knyttet til at teknologigiganten planlegger å introdusere iPhone 15 samt flere nye Apple Watch-modeller. Lanseringen har som mål å generere interesse rundt produktene deres før desember, en kritisk måned for selskapets salg.

Oracle, på sin side, har sett en betydelig nedgang på over 12 prosent etter å ha offentliggjort skuffende inntektsprognoser for sitt andre kvartal. Oracles inntekter endte på 12,45 milliarder dollar, noe som viste seg å være svakere enn analytikernes forventninger på 12,47 milliarder dollar.

I motsetning til dette opplever WestRock en økning på 3,1 prosent etter kunngjøringen om deres planlagte fusjon med Smurfit Kappa, et selskap innen papir- og emballasjebransjen. Imidlertid opplevde Smurfit Kappas aksjer, som er notert på FTSE 100-indeksen, en nedgang på 9,8 prosent som følge av nyheten.

Beauty Health har sett en bemerkelsesverdig økning på 23,5 prosent i løpet av handelsdagen etter at selskapet offentliggjorde et program for kostnadsbesparelser. Den første fasen av dette programmet forventes å generere årlige besparelser på 20 millioner dollar innen første kvartal 2024. I tillegg har styret i Beauty Health godkjent et aksjetilbakekjøpsprogram på 100 millioner dollar.

Inflasjonsfokus

Det er mye oppmerksomhet rettet mot viktige inflasjonsdata som ventes senere i uken, med forbrukerprisindeksen som forventes på onsdag og produsentprisindeksen som er planlagt for torsdag.

Begge dataene kommer før Federal Reserves (Fed) møte neste uke. CNBC skriver at gjeldende markedspriser antyder en 93 prosent sannsynlighet for at sentralbanken vil holde renten uendret på møtet, ifølge CME Groups FedWatch Tool, som måler prisene i futuresmarkedet. The Wall Street Journal rapporterte søndag at det var en konsensus innenfor Fed om å ikke øke rentene denne måneden og mindre hastverk med ytterligere økninger senere i år.