<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kim Jong Un besøker Russland

Kim Jong Un ankommer Russland for å møte Putin, mens USA advarer mot våpenavtale.

  Publisert 12. sep. 2023 kl. 20.51
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 159 ord
  ANKOMMER RUSSLAND: Nord-Koreas leder, Kim Jong Un, blir ønsket velkommen av Russlands minister for naturressurser og miljø, Alexander Kozlov (t.v). Foto: NTB

  Kreml bekreftet at Nord-Koreas leder Kim Jong Un ankom Russlands fjerne østen tirsdag morgen, skriver CNBC

  Kim Jong Un reiste til Russland med et pansret tog for et en-til-en-møte med Putin, som kan finne sted i dag eller i morgen. Kim ankom Vladivostok, der Eastern Economic Forum finner sted denne uken. Vladivostok, som ligger langs Russlands Stillehavskyst, er omtrent 130 kilomenter fra Russlands grense med Nord-Korea.

  Møtestedet er ikke blitt avslørt.

  Det hvite hus har uttrykt bekymring for en økende utvikling de siste ukene i forhandlingene om våpensalg mellom Nord-Korea og Russland. De mener Moskva vil hente våpen fra Pyongyang med formål om å bruke dem i Ukraina-krigen. Disse påstandene er blitt avvist av både Russland og Nord-Korea.

  USA gjentok mandag advarslene til Nord-Korea om å ikke sende våpen til Russland.

  De understreker at enhver avtale om våpen eller militær støtte til Russlands krig i Ukraina direkte ville krenke flere FN-regler, og at de vil innføre flere sanksjoner mot Nord-Korea hvis det blir inngått en avtale.