<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mediegigant stupte etter aksjekjøp

Oslo Børs endte ned 0,18 prosent onsdag. Schibsted falt kraftig etter aksjekjøp i Viaplay.

Publisert 16:27 13. sep. 2023
Oppdatert 17:22 13. sep. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 481 ord
Oslo Børs. Foto: Thomas Bjørnflaten

         

Oslo Børs stenger i rødt onsdag. Ved børsslutt stod hovedindeksen i 1.273,47, ned 0,18 prosent.

Ferske inflasjonstall fra USA sendte børsen noe opp rundt kl. 14.30. Kjerneinflasjonen i USA roet seg i august, men den brede prisveksten var høyere enn ventet. Sjansene for en ny renteheving kan ha økt, mener sjeføkonom.

Oljeprisen

Prisen på et fat med nordsjøoljen Brent steg 0,09 prosent til 92,16 dollar pr. fat. WTI-oljen steg 0,07 prosent til 88,90 dollar fatet. Ved stenging tirsdag hadde TTF-gassen falt med 3,20 prosent til 34,70 euro pr. megawatt.

Oljeprisen har steget jevnt de siste ukene, og var på de høyeste nivåene på 10 måneder tirsdag.

Equinor falt 0,1 prosent, mens Aker BP er ned 0,3 prosent.

Bevegelser

Onsdag ettermiddag flagget Schibsted en eierandel på 10,1 prosent i kriserammede Viaplay. Det gjør Schibsted til nest største aksjonær etter franske Canal+. Schibsted-aksjen falt 6,0 prosent etter nyheten, men hentet seg noe inn før børsslutt. 

Schibsted varsler at de ikke har noen planer om ytterligere kjøp av aksjer i Viaplay. Aksjen endte ned 3,33 prosent til 209,00 kroner. 

Onsdag faller bilskipsaksjer etter nyheten om at EU-kommisjonen vil iverksette en gransking av subsidier på kinesiske elbiler. Kinesiske elbiler utgjør rundt 8 prosent av elbilsalget i Europa, skriver TDN Direkt.

Höegh Autoliners, Wallenius Wilhelmsen og Gram Car Carriers falt henholdsvis 3,4 prosent, 4,3 prosent og 5,10 prosent.

XXL endte dagen opp i går med 6,7 prosent til 70 øre etter nylig emisjon. Storaksjonær Altor mottok 3.965.361 aksjer til en kurs på 72 øre. Aksjen falt i dag 8,6 prosent til 0,64 øre.

Arctic-analytiker Carl Frederick Bjerke anbefaler salg av aksjen. Han påpeker at emisjonen gir arbeidsro i en periode. Han frykter imidlertid ytterligere kapitalinnhentinger neste år.

– For XXL er høye faste kostnader og sviktende etterspørsel et problem, sier Bjerke.

Onsdag morgen ble det kjent at Arribatec er blitt tildelt en kontrakt om å levere nye billettautomater til Flytoget. Avtalen har en verdi på 22 millioner kroner, og Arribatec skal levere til sammen 29 automater.

I år har pilene snudd for techselskapet som i skrivende er stund opp over 30 prosent hittil i år. Største aksjonær er Øystein Stray Spetalen med 24 prosent.

Aksjen endte opp 16,7 prosent til 5,60 kroner.

DNB la 11,1 milliarder på bordet for å kjøpe Sbanken i 2021. Finanstilsynet har ennå ikke sagt ja til DNBs ønske om å lempe kapitalkravene bak Sbankens utlån. Det betyr at DNB kan ha regnet inn en pris på Sbanken som ligger 2,2 milliarder kroner for høyt. Aksjen endte likevel opp 0,3 prosent tross skremmeskuddet.

DNB Markets kutter i kursmålet for 2020 Bulkers og Golden Ocean. Analytiker Jørgen Lian opprettholder fortsatt kjøpsanbefalingen på begge aksjene. 2020 Bulkers falt 0,3 prosent mens Golden Ocean endte opp 0,63 prosent.

BW Energy og Panoro melder at produksjonen fra den fjerde brønnen i Gabon har startet. Brønnen produserer rundt 6.500 fat om dagen, i tråd med forventning. BWE endte ned 0,4 prosent mens Panoro endte ned 1,6 prosent.