<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Finansavisen lanserer Aksjepodden

Aksjepodden er for deg som er veldig interessert i aksjer. Hver uke skal går vi i dybden på aksjer sammen med en ny gjest som deler sine beste og verste dealer. 

Publisert 15. sep. 2023 kl. 12.40
Oppdatert 15. sep. 2023 klokken 12.45
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 411 ord

Carsten Johan Andenæs jobbet i mange år som finansjournalist i Finansavisen, og har de siste årene skrevet ukens selskap i lørdagsavisen. Han er ellers aktiv i aksjemarkedet selv og bruker hver dag flere timer på aksjer. 

Carsten Johan Andenæs blir programleder for Aksjepodden. Han har årevis med aksjenerding bak seg, Lars Brænden Schram


– Jeg kjøpte mine første aksjer som tiåring. Jeg har hørt mange si at det er en fordel å tape penger på din første aksjehandel, fordi man lærer av det. Jeg var så uheldig at jeg nesten doblet pengene mine (vi snakker om 1.000 kroner) på et par måneder og visst pokker gikk det dårlig med de neste handlene, forteller han.

– Hva kan vi forvente av gjestene? 
– At de kan mer enn programlederen, ler Andenæs før han fortsetter: 
– Litt av greia er at så godt som alle dyktige investorer jeg vet om - og som er verdt å høre på - er ydmyke om egne ferdigheter. Man blir ydmyk av å være i og overleve i aksjemarkedet over tid. Men de har garantert en del innsikter i ting som vil være uhyre spennende å høre og lære mer om. 

– Hvem bør høre podcasten? 

– Alle. Iallefall alle som er interessert i aksjer. Da skal dette være en must have, sier han. 

AKSJENERD: Thomas Nielsen er suksessforvalter og selverklært aksjenerd. Han er første gjest og byr på mye gode aksjehistorier Foto: Lars Bræden Schram

I første episoden har han besøk av Thomas Nielsen, forvalter for First Veritas og First Nordic Real Estate. 

Her forteller han blant annet om da han gikk tungt inn i en kjær norsk folkeaksje og ble reddet av tilfeldigheter da aksjen for alvor gikk i nedoverbakke.  

– Jeg skal aldri inn i den type aksjer igjen, forklarer han. 

Aksjepodden finner du der du hører podcast. Nye episoder kommer hver uke og neste fredag er ukens gjest Kristan Falnes.