<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Storstreik i Detroit: - Mulig å plukke opp noen aksjer

Storstreik rammer tre store bilprodusenter i USA. – Det kan være en sjanse til å plukke opp noen aksjer, sier Morgan Stanley-analytiker. 

Publisert 15. sep. 2023 kl. 20.12
Oppdatert 16. sep. 2023 klokken 21.22
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 200 ord
UAW-medlemmer streiker utenfor Michigan Ford Assembly Plant, i Wayne, Michigan 15. september 2023.  Foto: NTB

Medlemmer av den amerikanske fagforeningen United Auto Workers (UAW) gikk ut i streik tidlig fredag morgen etter å ha mislykkes med å nå en ny arbeidsavtale med bilprodusentene General Motors, Ford og Stellantis. 

Men det er en potensiell lysning for investorer: Det kan være en sjanse til å plukke opp noen aksjer, sier analytiker Adam Jonas i Morgan Stanley, skriver CNBC. 

Aksjene til Ford økte 0,2 prosent, GM var opp 0,8 prosent, og Stellantis økte med 2,2 prosent i den tidlige ettermiddagshandelen på Wall Street, skriver CNN Business. 

«Vi tror potensielle forstyrrelser fra industriaksjoner sannsynligvis vil skape kjøpsmuligheter i D3-aksjene», analytikeren i et notat på fredag. «D3» refererer til «The Detroit Three», da General Motors, Ford og Stellantis.

Streiken markerer også første gang i historien at UAW har startet streiker ved alle de tre store bilprodusentene samtidig. Rekordoverskudd for bilprodusentene har ført til at de ansatte krever høyere lønn og bedre vilkår.

Støtte fra Biden

President Joe Biden ga sin støtte til UAW-medlemmer på fredag da han adresserte streiken. Presidenten sa blant annet at bilprodusentene har sett rekordoverskudd på grunn av ekstraordinært dyktige og lojale ansatte.

«Disse rekordoverskuddene er etter min mening ikke blitt delt rettferdig med disse arbeiderne», la presidenten til i en tale ved Det hvite hus.