<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette skjer i dag – mandag

Riktig god morgen, dette er noen av hovedsakene i Finansavisen mandag 18. september. Nederst finner du finanskalenderen.

Publisert 18. sep. 2023 kl. 06.28
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 277 ord
SKATTEREGNSKAP: Klokken 8.00 legger SSB frem tall for skatteregnskap august. Foto: Thomas Bjørnflaten

Det flommer over av usolgte boliger rett utenfor Oslo. Drammen og Romerike er regionene med størst tilbudsoverskudd, noe som understøttes av tall fra Finn.no, som viser 11.000 boliger til salgs i Viken nå.

Per Inge Hunvik, daglig leder i Krogsveen Lillestrøm, sier at bare fire av ti boliger selges etter første visningsrunde nå, og at flere av boligene allerede er priset ned flere ganger uten å bli solgt. Han tror prisnedgangen er mye større enn det som fanges opp i offisielle tall.

Golfstjerne Suzann «Tutta» Pettersen Ringvold bygger fjellparadis til 15 millioner kroner på toppen av Nesfjellet. Hytta er snart ferdig, men uværet «Hans» kan gjøre at den må stå tom i hele vinter.

Renseanlegget på Nesbyen fikk hard medfart i uværet, og ingen nye hytter i området får koble seg til den kommunale kloakken før det nye renseanlegget står klart i april.

Husleietvistutvalget har det siste året opplevd en økning på 30 prosent i antallet utleietvister. En stor del av økningen skyldes at utvalget har fått utvidet område og nå behandler saker fra hele landet.

Thomas Laurendz Bornø, direktør i Husleietvistutvalget, tror dessuten at en generelt mer krevende økonomisk situasjon for mange fører til mer konflikt.

På lederplass skriver Trygve Hegnar om FrP-leder Sylvi Listhaug, som vil at matmomsen skal halveres. Begrunnelsen er at mange sulter og at flere enn 100.000 står i matkø.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum liker slett ikke ideen, og hevder at momskuttet «bare blir borte i verdikjeden i dagligvarebransjen». Den frykten deler vi med ham. Hvis man vil hjelpe folk, er det bedre å gi penger enn å kutte momsen, skriver Hegnar.

Finanskalenderen

Makro:

Norge: Skatteregnskap august, kl. 08.00

USA: NAHB boligmarkedsindeks sept., kl. 16.00

Annet:

Pyrum Innovations: Q2-webcast, kl. 10.00

Japan: Tokyo-børsen stengt

Ekskl. utbytte:

NorAm Drilling