<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Børs åpner flatt – Seismikkselskap bykser til

Oslo Børs åpner relativt flatt mandag. TGS og PGS vil slå seg sammen. PGS stiger kraftig.

Publisert 18. sep. 2023 kl. 09.03
Oppdatert 18. sep. 2023 klokken 11.25
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 439 ord
SEISMIKK: TGS og PGS vil slå seg sammen og skape ny seismikkgigant på Oslo Børs.  Foto: Thomas Bjørnflaten

Saken oppdateres gjennom børsdagen (oppdatert 11.21).

I Norge falt inflasjonen på årsbasis til 4,8 prosent i august.

– Selv om forrige ukes inflasjonstall taler for ikke å heve renten, tyder mye på at Norges Bank setter opp renten til 4,25 – det høyeste på 15 år, sier sjeføkonom Kyrre M. Knudsen i Sparebank 1 SR-bank.

Oslo Børs åpner rundt nullpunktet mandag. Hovedindeksen har hatt en turbulent mandag. Først falt børsen 0,28 prosent, får den hentet seg inn over i grønt territorium. Nå er den tilbake i rødt, ned 0,2 prosent.

Vil slå seg sammen

     

Klikk her for direktestrømming fra selskapene.

TGS og PGS vil slå seg sammen. Det fusjonerte selskapet vil ha en markedsverdi på 2,6 milliarder dollar.

«Ved å bringe sammen to distinkte, men komplementære selskaper, posisjonerer vi oss enda bedre for en fortsatt opptur i energisektoren,» uttalte Kristian Johansen, adm. direktør i TGS.

– Dette er utelukkende positivt, sier aksjesjef Frederik Lunde i Carnegie om fusjonen.

PGS bykser opp over 17 prosent. TGS stiger 2 prosent, etter å ha vært store deler av morgenen i negativt territorium.

Oljeprisen

     

Et fat nordsjøolje, Brent, koster mandag morgen 94,24 dollar fatet, en økning på 0,3 prosent siden midnatt. Det er opp fra 93,60 da Oslo Børs stengte før helgen.

Den amerikanske lettoljen, WTI, er opp 0,5 prosent til 91,21 dollar fatet.

Dermed er oljeprisen på sitt høyeste siden november 2022, drøye ti måneder, og er nå på vei mot sin største kvartalsvise økning siden Russlands invasjon av Ukraina i første kvartal i fjor.

Prisene er støttet av prognoser om økende tilbudsmangel i fjerde kvartal etter at Saudi-Arabia og Russland utvidet kuttene, og på optimisme knyttet til etterspørselsvekst i Kina, verdens største importør av råolje, skriver Reuters.

Equinor er opp 0,2 prosent mens Aker BP er ned 0,6 prosent.

Faller på lavere guiding

         

Nordic Semiconductor opplyser at produktforsendelsene for tredje kvartal har vært lavere enn tidligere anslått, og foreløpig tall indikerer en omsetning på 135-140 millioner dollar for kvartalet, sammenlignet med tidligere guiding om en omsetning på 145-165 millioner dollar. Aksjen faller over 12 prosent.

Kangaroo BidCo opplyser at budet på alle utestående aksjer i Kahoot har fått regulatorisk godkjennelse i Tyrkia fra det tyrkiske konkurransetilsynet. Aksjen er ned 0,4 prosent.

Ensurge Micropower har signert en ny evalueringsavtale for sitt litiummikrobatteri med en «ledende leverandør». Aksjen stiger 9,8 prosent.

DOF Group har vunnet et Petrobras-anbud og sikret tre nye servicekontrakter med den brasilianske oljegiganten, fremgår det av en børsmelding. Avtalene er verdt mer enn 260 millioner dollar og er planlagt å starte i 4. kvartal 2023 / 1. kvartal 2024. Aksjen er opp 1,4 prosent.

Harmonychains datterselskap Lokotech har gjort viktig fremgang på verifikasjon av MPW-chiplet, meldte selskapet etter børsslutt fredag. Aksjen stiger heftige 32,2 prosent i dagens handel.