<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Apple løfter markedet

Midtveis i mandagens handel er de toneangivende indeksene på Wall Street i grønt.

Publisert 18. sep. 2023 kl. 19.45
Oppdatert 18. sep. 2023 klokken 20.06
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 165 ord
I GRØNT: Wall Street  Foto: J. David Ake

Den brede S&P 500-indeksen er opp 0,3 prosent, mens den industritunge Dow Jones stiger 0,25 prosent. Teknologiindeksen Nasdaq Composite er også opp 025 prosent.

Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,8 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, stiger 1,7 prosent til 14,02. Dette er en markant nedgang siden de amerikanske børsene åpnet mandag.

Apple viser vei

Investeringsbankene Goldman Sachs og Morgan Stanley har uttrykt optimisme rundt etterspørselen etter de nye iPhone-modellene. Aksjekursen har økt med 2,3 prosent halvveis i handelsdagen, og teknologiaksjen handles nå for 179,13 dollar pr. aksje.

Fed

Federal Reserve vil også offentliggjøre sine markedsprognoser på onsdag.

«Higher for longer» er hovedtemaet i rentemarkedene om dagen, og markedets forventninger til hvor Feds styringsrente skal ligge om to år har steget betydelig så langt i september», skriver DNB Markets i en ny rapport.

Onsdag kveld rettes oppmerksomheten nok en gang mot rentebeskjeden fra den amerikanske sentralbanken. Sjeføkonom Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken forventer at Fed tar en pause, og dermed holder renten uendret i intervallet 5,25-5,50 prosent.