<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rom for flere rentehevinger i Australia

Publisert 19. sep. 2023 kl. 06.50
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 165 ord
ÅPENT VIDERE: Philip Lowe, sentralbanksjef i Australia. Foto: Bloomberg

Børsene i Asia og Stillehavsområdet peker nedover etter fremleggelsen av rentemøte-referatet fra den australske sentralbanken. Ved forrige rentemøte lot sentralbanken styringsrenten være i ro på 4,1 prosent for tredje måned på rad.

Den australske sentralbanken mener fortsatt at inflasjonen er for høy i landet, og det var omtrent 50/50 på å la renten være uendret eller heve den med 25 basispunkter ved forrige møte.

«Nye tall er i tråd med at inflasjonen vil komme tilbake til målet innenfor en rimelig tidshorisont, mens styringsrenten forblir på dagens nivå», står det ifølge CNBC.

Skulle inflasjonen være mer vedvarende enn ventet, er det imidlertid rom for flere hevinger. S&P/ASX 200-indeksen i Sydney svekkes 0,3 prosent.

Det er for det meste nedgang ellers i regionen også. I Japan svekkes Nikkei 1 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,3 prosent.

I Kina er Shanghai Composite foreløpig flat, og det samme er Hang Seng i Hongkong. Kospi i Sør-Korea faller 0,4 prosent.

I India er Sensex ned 0,4 prosent, mens Straits Times i Singapore faller 0,5 prosent.