<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rød start på New York-børsen – alle venter på onsdagens nyheter

Tirsdagens handel på New York-børsen starter i rødt. Fryktindeksen stiger over to prosent i forkant av onsdagens FED-møte.

Publisert 19. sep. 2023 kl. 15.32
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 289 ord
TIRSDAG: New York-børsen åpner i rødt. Foto: Bloomberg

Et minutt etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen gått ned 0,5 prosent og står i 13.641,72 poeng mens Dow Jones faller 0,2 prosent til 34.558,74 poeng. S&P 500 faller 0,3 prosent til 4.442,31 poeng.

Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 4,35 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, stiger 2,1 prosent til 14,29.

Dell

Daiwa Capital Markets mener Dell kan dra nytte av bedre makroutsikter og mulighetene som oppstår innen kunstig intelligens. Derfor oppgraderes aksjen fra en market perform-anbefaling til en outperform-anbefaling, ifølge CNBC. Samtidig økes kursmålet fra 50 til 80 dollar, noe som indikerer en oppside på nesten 16 prosent fra mandagens sluttkurs på 69,15 dollar.

Analytiker Louis Miscioscia forventer at en eksepsjonell etterspørsel etter kunstig intelligens vil fortsette å løfte Dell i tiden fremover. Aksjen stiger 1,0 prosent i åpningsminuttene på Wall Street.

Fed

Onsdag er det et nytt rentemøte i den amerikanske sentralbanken. Selv om markedet priser inn nesten 100 prosent sannsynlighet for at den amerikanske sentralbanken vil holde renten i ro, mener Roger Berntsen i Nordnet at investorer fortsatt vil kunne være avventende på grunn av usikkerhet rundt Feds kommunikasjon og potensielle endringer i de økonomiske prognosene.

– Om Fed skulle være haukete når ESB ikke er det, så vil jo det styrke dollaren ytterligere, og det vil skape større ubalanse i valutamarkedet. Alt handler om Fed denne uken, og det er naturlig å forvente bevegelser i markedet etter rentemøtet på onsdag, sier Berntsen til Finansavisen

Boligbygging

Boligbyggingen i USA falt 11,3 prosent på månedsbasis i august, til en sesongjustert årstakt på 1,28 millioner boliger. Ifølge Trading Economics var det ventet en årstakt på 1,44 millioner boliger. Antall nye boligbyggingstillatelser økte med 6,9 prosent i perioden, til en årstakt på 1,54 millioner. Her var det ventet en årstakt på 1,44 millioner.