<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Investorgruppe vil kjøpe Adevinta

En investorgruppe ledet av investeringsgruppen Blackstone vil kjøpe Oslo-noterte Adevinta og ta selskapet av børs (utvidet).

Publisert 21. sep. 2023 kl. 21.37
Oppdatert 22. sep. 2023 klokken 11.21
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 318 ord
Antoine Jouteau, konsernsjef i Adevinta Adevinta

 

Et investeringskonsortium med amerikanske Blackrock i spissen vurderer å kjøpe Adevinta, melder Bloomberg. Også europeiske Permira, som eier 11 prosent av aksjene, er med på budet.

Adevinta har en markedsverdi på rett over 100 milliarder kroner, etter en halvering i verdi det siste året. Ebay er største eier med 33 prosent, mens Schibsted eier 29 prosent.  

Adevinta har blant annet drevet Ebays annonsesider siden 2021. Den gang forsøkte Blackrock og Permira å kjøpe dette, men Adevinta fikk tilslutt kjøpt rettighetene fra Ebay. Ebay fikk i prosessen en betydelig eierandel i Adevinta, hvorav deler av dette siden ble solgt til nettopp Permira.

Kunne ha blokkert

Ettersom Permira besitter en eierandel på 11 prosent i Adevinta, vil de kunne blokkere forsøk fra andre aktører i å kuppe selskapet. Det må nemlig oppnås en 90 prosent akseptgrad for å kunne ta selskapet av børs.

Adevintas portefølje inkluderer rubrikkannonseringsnettstedet Leboncoin i Frankrike, bilmarkedsplassen Mobile.de i Tyskland og eiendomsportalen Fotocasa i Spania. Selskapet driver også Willhaben, Østerrikes største digitale markedsplass, samt Subito i Italia, Kijiji i Canada og Gumtree i Irland.

Diskusjonene pågår fortsatt, og det er ingen sikkerhet for at de vil resultere i en avtale, sier kildene til Bloomberg. Representanter for Blackstone og Permira ønsket ikke å kommentere. 

Adevinta bekrefter

En talsperson for Adevinta kunne ifølge Bloomberg ikke umiddelbart nås utenfor vanlig arbeidstid, men selskapet selv bekreftet i en børsmelding sent torsdag kveld «det ikke-bindende, indikative budet» fra et Blackstone- og Permira-ledet konsortium.

«Ebay og Schibsted, som har uttrykt sin støtte til forslaget, vil beholde en del av sine nåværende eierandeler i selskapet», skrev Anne-Sophie Jugean i Adevintas investor relations-avdeling.

Schibsted formidlet i en separat børsmelding at «de nåværende diskusjonene er i tråd med alternative muligheter for Schibsteds eierskap i Adevinta og har tidligere blitt kommunisert til markedene.»

Begge parter skriver at forhandlingene foreløpig er på et tidlig stadium, og det ikke er noen garanti for at et endelig tilbud vil bli fremsatt, eller hva betingelsene for et eventuelt tilbud vil være.