<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Børs endte i pluss på ukens siste handelsdag

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,28 prosent. Adevinta ble dagens børsvinner etter budinteresse.

  Publisert 22. sep. 2023 kl. 16.28
  Oppdatert 22. sep. 2023 klokken 16.35
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 420 ord
  OPP: Oslo Børs endte ukens siste handelsdag med oppgang.  Foto: Iván Kverme

  Oslo Børs endte opp 0,28 prosent fredag, til 1.299,66 poeng. Børsen åpnet med nedgang i morgentimene, men snudde oppover ved lunsjtider. 

  Wall Street-indeksene åpnet med en svak oppgang.

  Dagens bevegelser

  Schibsted (A og B) endte dagen med en oppgang på henholdsvis 12,9 og 11,9 prosent etter at begge parter torsdag kveld bekreftet et Bloomberg-oppslag om budinteresse for Adevinta fra et konsortium ledet av Blackstone og Permira. 

  Adevinta steg på sin side 26,5 prosent til 108,50 kroner, og endte opp som dagens soleklare børsvinner.

  Equinor falt over to prosent ved lunsjtider etter å ha boret tørt nær Oseberg-feltet i Nordsjøen, men etter klokken 11 hentet aksjen seg noe inn. Samtidig har JP Morgan høynet kursmålet fra 300 til 320 kroner og gjentatt salgsanbefalingen. Aksjen endte dagen ned 0,7 prosent. 

  Aker BP (som er operatør og eier den tørre brønnen 50/50 med Equinor) endte dagen ned 0,7 prosent.

  Olje- og gasselskapet Vår Energi falt 6,9 prosent til 29,81 kroner etter at selskapet i går kveld meldte at HitecVision har solgt 157,3 millioner aksjer til kurs 29 kroner – en rabatt på rundt 10 prosent sammenlignet med sluttkursen torsdag. Aksjen ble dermed omsatt over salgskurs. Boken var fulltegnet på få timer og antall aksjer til salgs ble økt. HitecVision vil fortsatt være nest største eier i Vår Energi, etter Eni.

  Carasent endte dagen med en oppgang på 7,6 prosent etter å ha startet et tilbakekjøpsprogram av opptil 7,96 millioner av egne aksjer – nesten 10 prosent av utestående aksjer. Styret mener aksjen handles til en betydelig rabatt i forhold til deres virkelige verdi.

  Nel åpnet dagen med et fall på over to prosent etter en helomvending fra Bernstein, som har gått fra overvekt til undervekt og tatt kursmålet ned fra 17 til 9 kroner. Utover dagen har imidlertid aksjen bedret seg, og aksjen endte opp 0,3 prosent til 9,94 kroner.

  Autostore steg 1,5 prosent til 15,13 kroner etter at meglerhuset Barclays tok opp dekning av aksjen med kjøpsanbefaling og kursmål 24 kroner.

  Oljeprisen

  Ved stengetid på Oslo Børs ble et fat nordsjøolje (brent spot) omsatt for 93,15 dollar, omtrent den samme prisen som ved midnatt.  

  Den russiske eksportstansen av diesel gir støtte til oljeprisene, og den potensielle effekten av dette på tilbudet i oljemarkedet mer enn oppveier for frykten for at ytterligere renteøkninger i USA kan hemme etterspørselen. Federal Reserve rørte som ventet ikke renten onsdag, men løftet rentebanen.

  Tamas Varga hos oljemegleren PVM påpekte overfor Reuters at kjøpere av russisk drivstoff dermed må kjøpe et annet sted.

  – Dette gjør at raffinerier må ta mer av en avtakende råoljeproduksjon for å møte denne etterspørselen, sa han ifølge nyhetsformidleren.