<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Investeringssjef: – Et vekstproblem, men ikke en systemisk krise

Storsalget av kinesiske aksjer har gjort markedet til det svakeste i verden de siste tre årene. Det åpner opp muligheter.

Publisert 23. sep. 2023 kl. 10.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 211 ord
KINESISKE AKSJER: Har falt kraftig de siste årene. Foto: Bloomberg

Fra toppen i februar 2021 har MSCI China-indeksen falt 55 prosent, mens fastlandsselskapene som handles på børsen i Hong Kong har falt 50 prosent. Det er det svakeste blant 92 globale indekser, og får nå fondsforvaltere til å se etter skjulte perler, skriver Bloomberg News.

Ifølge avisen ser forvalterne motstridende signaler i den ekstreme pessimismen mot kinesiske aksjer, midt i en økonomisk nedgang, uforutsigbare regjeringsnedslag og stadige eiendomsproblemer. Globale fond som helhet har redusert sin posisjonering mot kinesiske aksjer til den laveste siden oktober, noe som for noen betyr mer plass for potensielle kjøp.

– Kina har et vekstproblem, men ikke en systemisk krise, sier John Lin, Singapore-basert investeringssjef for kinesiske aksjer i AllianceBernstein, til Bloomberg. 

– Måten du tjener penger på er å gå selskap for selskap. Det er mange fine kontantstrømselskaper, fine utbytteselskaper som fortsatt er undervurdert, sier han.

Lin favoriserer selskaper i Kinas lokale aksjemarked, som hovedsakelig handles av innenlandske investorer. Han mener noen av det mest attraktive er industri-sykliske aksjer som bussprodusenter og dieselmotorprodusenter som eksporterer til steder som Sentral-Asia og Midt-Østen, og som også har en tilstedeværelse på hjemmemarkedet slik at de vil delta i den eventuelle lokale økonomisk oppgangen.

– Vi liker A-aksjer fordi de er mer innenlandsorienterte, og derfor mindre mottakelige for kapitalstrømmer basert på geopolitiske spenninger, sier Lin til Bloomberg.