<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Finnes hamstret Hexagon-aksjer rett før regjeringens hydrogensatsing

Erna Solbergs ektemann sikret seg hydrogenaksjer i forkant av Solberg-regjeringens hydrogensatsing ble offentliggjort i 2020.

Publisert 23. sep. 2023 kl. 12.02
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 220 ord
GIFT: Høyre-leder og tidligere statsminister Erna Solberg sammen med Sindre Finnes. Foto: Scanpix

Sindre Finnes kjøpte seg opp i Heaxgon Composites rett før regjeringens storsatsing på hydrogen i juni 2020 . Etter at nyheten ble offentlig steg kursen betydelig, og Finnes solgte seg ut av selskapet, melder Sunnmørsposten.

Finnes begynte å kjøpe seg opp i februar, og fortsatte oppkjøpene frem til slutten av mai.

29. mai gjorde han ifølge avisen årets første salg, og etter at Solberg-regjeringen den 3. juni la frem sin hydrogenstrategi solgte Finnes seg videre ned. Innen 6. juni hadde han kvittet seg med totalt 15.500 aksjer, like mye som han hadde kjøpt i løpet av første halvår 2020.

Hexagon-kursen steg etter at regjeringens satsing ble lansert. Ved inngangen av mai lå kursen på 21 kroner pr. aksje, mens den 5. juni hadde steget til 28 kroner, da Finnes gjorde sine siste salg.

Nordeas investeringsdirektør Robert Næss sier imidlertid til Sunnmørsposten at det ikke nødvendigvis er slik at regjeringens strategi var årsaken til prisoppgangen i starten av juni 2020. 3. juni kom Hexagon Purus også med en nyhet om en kontrakt med Toyota, noe han på kort sikt mener var viktigere for kursen.

– Det var generelt en god tid for hydrogenaksjer i den perioden. Ut fra nyhetsflyten i mai/juni 2020 virker det som kontrakten er viktigere for kursoppgangen på kort sikt. På lang sikt kan regjeringens strategi virke positivt på kursen, sier Næss til avisen.