<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trøblete kapitalinnhenting for fintech-gigant

Den tyske fintech-banken Solaris sliter med å hente kapital til en betydelig kredittkortavtale.

Publisert 24. sep. 2023 kl. 13.53
Oppdatert 24. sep. 2023 klokken 14.06
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 351 ord
FINTECH-GIGANT: Solaris har slått seg opp som en stor aktør i markedet. Her ved adm. direktør Carsten Höltkemeyer. FOTO: Solaris

Fintech-banken Solaris sliter med å skaffe finansiering for å gjennomføre en kredittkortavtale med Europas største motorsykkelklubb.

Solaris er en av de største Fintech-bankene i Europa, med hovedkontor i Tyskland.

Motorsykkelklubben det er snakk om heter ADAC og er basert i München. Ifølge kilder til Bloomberg har motorsykkelklubben begynt å kontakte andre potensielle kredittkortpartnere da det har tatt for lang tid for Solaris å hoste opp 100 millioner euro i finansiering til prosjektet.

Solaris vant i fjor en tiårig avtale om å utstede ADAC-merkede kredittkort til klubbens 21 millioner medlemmer. Avtalen ble hyllet som en signifikant milepæl for Solaris, som ønsket å redusere eksponeringen til kunder i finanssektoren.

Solaris forventet at avtalen skulle øke omsetningen med over 100 millioner euro i året, fra fjorårets inntekt på 130 millioner euro.

En del av de 100 millionene euroene som Solaris vil gå til å finansiere en forskuddsbetaling til ADAC. Men brorparten av summen må til for å oppfylle regulatoriske kapitalkrav som følger av å ta over ADACs kredittkortportefølje på over 500 millioner euro.

Går til andre

Finansieringssamtaler mellom Solaris og banker, inkludert det amerikanske kredittkortselskapet Visa og den spanske banken BBVA, om de ekstra 100 millionene euroene pågår, men er blitt forsinket av den ugunstige markedssituasjonen, ifølge personer med kjennskap til situasjonen.

I juni sa ADAC at overføringen av kredittkortkundene til Solaris ville bli forsinket med seks måneder og nå er planlagt å bli fullført i midten av 2024. En person kjent med saken insisterte på at finansieringen ikke var årsaken til forsinkelsen, men heller tekniske problemer hos en ekstern tjenesteleverandør.

ADAC har også kontaktet DKB, Deutsche Bank og Hanseatic bank - som alle la inn bud på den opprinnelige kontrakten - for å se om de ville vurdere å samarbeide med Solaris. 

En av mulighetene som diskuteres, innebærer at en av disse bankene tar over kredittkortporteføljen på 500 millioner euro på sin balanse, noe som reduserer behovet for at Solaris skal hente kapital for oppfylle regulatoriske krav.

Siden oppstarten i 2015 har Solaris hentet 440 millioner euro. Finansieringsrunder i 2021 og 2023 verdsatte oppstarten til 1,6 milliarder euro. 

Solaris rapporterte et tap på 56 millioner euro med en omsetning på 130 millioner euro i 2022.