<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Evergrande stuper 25 prosent på børs

Eiendomsgiganten Evergrande tynger nok en gang Hongkong-børsen etter nye problemer med restruktureringsplanen.

Publisert 25. sep. 2023 kl. 06.51
Oppdatert 25. sep. 2023 klokken 07.27
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 215 ord
I KRISE: Et uferdig Evergrande-prosjekt i Wuhan i Kina. Evergrande har blitt ansiktet til Kinas eiendomskrise. Foto: Bloomberg

Det er blandet på ukens første handelsdag på Asia-børsene, i forkant av det som blir en inflasjonstung uke.

På fredag legger både EU og USA frem inflasjonstallene, og hos begge er den underliggende inflasjonen for høy.

I Asia legger Singapore og Australia frem fasit for prisveksten, mens det også slipper tall for Tokyo-regionen i Japan.

I Japan stiger Nikkei 0,8 prosent, mens den bredere Topix-indeksen styrkes 0,4 prosent.

Hang Seng i Hongkong er ned 1,3 prosent, der kriserammede Evergrande tynger børsen med et fall på 25 prosent. Eiendomsgiganten har ifølge Reuters problemer med å holde seg til sin nye gjeldsstruktureringsplan. 

I Kina går Shanghai Composite tilbake 0,4 prosent. Liu Shijin, medlem av Kinas sentralbanks (PBOC) pengepolitiske komité, sa at Kina må gjennom en strukturell reform på den årlige Bund Summit-konferansen, som foregikk denne helgen i Shanghai.

– Hvis vi fortsetter å fokusere på makroøkonomiske tiltak for å stabilisere veksten, vil vi få bivirkninger, og enda viktigere vil muligheten for strukturelle reformer gå tapt igjen, sa Liu Shijin, og fortsatte:

– Det er ikke bare makroøkonomiske tiltak som har kortsiktige effekter. Strukturelle reformer med ekspansive effekter kan også ha umiddelbare virkninger.

Kospi i Sør-Korea svekkes 0,6 prosent. I India faller Sensex 0,1 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er ned 0,2 prosent, og Straits Times i Singapore stiger 0,2 prosent.