<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bygger ny gigantfabrikk i USA

Hydrogenselskapet Nel har plukket ut Detroit i Michigan som lokasjon for sin nye gigafabrikk.

  Publisert 26. sep. 2023 kl. 19.50
  Oppdatert 26. sep. 2023 klokken 20.07
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 143 ord
  SKAL TIL USA: Håkon Volldal, administrerende direktør i NEL Foto: Eivind Yggeseth

  I en børsmelding torsdag kveld skriver det norske hydrogenselskapet at forstaden Plymouth Charter Township i Detroit som lokasjon for neste gigafabrikk. Fabrikken vil bli et av verdens største anlegg for produksjon av elektrolysører.

  Det opplyses at Michigan Strategic Fund (MSF) skal støtte prosjektet med 10 millioner dollar i en engangssum. I tillegg vil det gis skatteletter over en periode på 15 år, til en samlet verdi av 6,25 milliarder dollar.

  Selskapet har sikret seg mer enn 50 millioner dollar i støtte. Dette kan øke til 150 millioner dollar, dersom ytterligere støttesøknader godkjennes.

  I en uttalelse sier administrerende direktør Håkon Volldal at fasilitetene i Michigan ble valgt blant annet grunnet dets nære beliggenhet til General Motors, som er en nær samarbeidspartner til selskapet.

  Nel har hatt forferdelige dager på børsen den seneste tiden. Fra fredag har aksjen falt 18 prosent, og siden nyttår er kursen ned 40 prosent.