<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Heldige investorer doblet pengene i løpet av onsdagen

Onsdag gikk Q-Free-aksjen opp 95 prosent etter et bud på selskapet. Oslo Børs la på seg 1,2 prosent.

  Publisert 27. sep. 2023 kl. 16.28
  Oppdatert 27. sep. 2023 klokken 16.34
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 322 ord
  ONSDAG: Q-Free suste til værs på Oslo Børs etter et bud på selskapet. Foto: Thomas Bjørnflaten

  Onsdag gikk hovedindeksen på Oslo Børs opp 1,2 prosent før den sluttet på 1.294,01 poeng. Ved børsslutt ble et fat nordsjøolje omsatt for 95,56 dollar, opp 1,7 prosent. 

  Tirsdag ettermiddag meldte Guardian Capital at selskapet kjøper en eierandel på 62,8 prosent i Q-Free , samtidig som det vil legge inn et bud på resten av aksjene og ta selskapet av børs. Budet er på 12 kroner pr. aksje – over det dobbelte av sluttkursen tirsdag. Aksjen gikk aksjen opp 95,3 prosent til 11,60 kroner.

  Equinor og Ithaca Energy går videre med Rosebank-utbyggingen på britisk sokkel, og vil investere 3,8 milliarder dollar i fase 1, tilsvarende over 40 milliarder kroner. Equinor-aksjen klatret 2,2 prosent til 354,15 kroner.

  Nel har plukket ut Detroit i Michigan som lokasjon for sin nye gigafabrikk. Michigan Strategic Fund skal støtte prosjektet med 10 millioner dollar i en engangssum. I tillegg vil det gis skatteletter over en periode på 15 år, til en samlet verdi av 6,25 millioner dollar. Aksjen gikk opp 3,7 prosent til 8,45 kroner.

  Argeo og Shearwater GeoServices har inngått en strategisk allianse på tvers av subsea- og seismikkmarkedene. Som del av avtalen kjøper Argeo seismikkskipet «SW Bell» fra Shearwater for 6 millioner dollar kontant, pluss 20,1 millioner Argeo-aksjer. Argeo gikk opp 26,5 prosent til 4,30 kroner.

  Ferske aksjonærlister fra Holdings viser hvem som kjøpte aksjer av HitecVision i forrige ukes nedsalg i Vår Energi. Den som tok mest av kaken var storaksjonær John Fredriksen med 13 millioner aksjer. Det ble gitt en rabatt på 10 prosent i nedsalget og kursen endte på 29 kroner. Onsdag klatret Vår Energi-aksjen 3,8 prosent til 30,95 kroner.

  Subsea 7 har blitt tildelt det selskapet kaller en større kontrakt. Subsea 7 definerer en større kontrakt til å være over 750 millioner dollar. Aksjen gikk opp 4,5 prosent til 152,20 kroner.

  Tirsdag kveld hentet Shelf Drilling 640 millioner kroner i frisk kapital, til en tegningskurs på 33 kroner stykket. Aksjen gikk opp 9,9 prosent til 38,25 kroner.