<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Markedet stiger tross usikkert marked

– Vi nærmer oss et punkt hvor investorene selger aksjer og kjøpe rentebærende obligasjoner, sier analysesjef Petter Slyngstadli i Norne Securities.

Publisert 28. sep. 2023 kl. 15.32
Oppdatert 28. sep. 2023 klokken 19.04
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 302 ord
TORSDAG: Frykten øker på Wall Street. Foto: Bloomberg

Omtrent to timer etter at handelen tok til på New York-børsen er Nasdaq-indeksen opp 0,4 prosent og står i 13.135,66 poeng mens Dow Jones stiger 0,3 prosent til 33.640,20 poeng. S&P 500 stiger 0,4 prosent til 4.292,21 poeng.

Oppdatert klokken 19.02: Dow Jones stiger 0,4 prosent mens S&P 500 stiger 0,69 prosent. Nasdaq klatrer over én prosent. 

Økt frykt

Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 4,64 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, faller 2,1 prosent til 17,89.

– Alternativavkastningen blir stadig bedre, og vi nærmer oss et punkt hvor investorene selger aksjer og kjøpe rentebærende obligasjoner, sier Petter Slyngstadli, analysesjef i Norne Securities, til Finansavisen.

General Electric

General Electric har hatt et strålende år, og Deutsche Bank tror oppturen vil fortsette fremover. Meglerhuset har tatt opp dekning på industrigiganten, og gir aksjen en kjøpsanbefaling og et kursmål på 141 dollar – 27 prosent over onsdagens sluttkurs på 110,89 dollar. Aksjen stiger 1,0 prosent to timer inn i børsdagen.

Fare for nedstengning

DNB Markets skriver i en rapport at en grunn til den dårlige stemningen i markedet kan være faren for nedstengning av offentlig sektor i USA. Dersom ikke republikanerne og demokratene blir enige om et nytt budsjett innen søndag, går det mot nedstengning – såkalt shutdown – av offentlig sektor. Dette har skjedd ved flere anledninger siden 1980, og de fleste gangene har det kun vart noen få dager.

Makro

204.000 amerikanere søkte om dagpenger for første gang i ukesperioden frem til og med 23. september, viser nye jobless claims-tall fra USAs arbeidsdepartement. På forhånd var det ventet et antall på 215.000, ifølge Trading Economics. Antallet amerikanere som fortsetter å motta dagpenger – continuing claims – var 1.670.000 pr. 16. september. Her var det ventet en måling på 1.675.000.

Samtidig viser endelige tall at bruttonasjonalproduktet i USA steg 2,1 prosent annualisert i andre kvartal. Konsensus pekte ifølge Trading Economics mot en BNP-vekst på 2,1 prosent.