<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hentet 67,5 millioner på fem timer

Stavanger-selskapet Desert Control hentet 67,5 millioner kroner i en rettet emisjon for å skalere vekst (oppdatert fredag morgen). 

Publisert 17:05 28. sep. 2023
Oppdatert 07:20 29. sep. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 236 ord
VIL HENTE PENGER: Ole Kristian Sivertsen adm. direktør i Desert Control.  Foto: Desert Control

 

I en melding rett etter børsslutt torsdag meldte Desert Control at det vurderte en rettet emisjon på 60-80 millioner kroner til kurs 6,75 kroner per aksje. 

Litt over fem timer senere kunne selskapet meddele at 10 millioner nye aksjer hadde blitt utstedt til kurs 6,75 kroner, altså tilsvarende et bruttoproveny på 67,5 millioner kroner. Rabatten er på nesten 10 prosent sammenlignet med torsdagens sluttkurs.

Selskapet vil bruke provenyet fra emisjonen på å styrke salgsfokuset, driften og organisasjonen i USA heter det i meldingen. I tillegg vil de sikre finansiering til å drive konvertering av pipeline til kontrakter og FoU-aktiviteter. 

USA-baserte Woods End Interests LLC hadde forpliktet seg til å tegne, og ble allokert, aksjer for 30 millioner kroner. Da emisjonsvarselet ble sendt ut rett etter stengetid torsdag ble dessuten opplyst at både eksisterende aksjonærer og nye investorer hadde indikert interesse for mer enn 30 millioner kroner. 

Primærinnsidere

Desert Control skriver torsdag kveld at primærinnsiderne Altitude Capital AS og Lithinion AS, nærstående av styremedlem Geir Hjellvik, begge har blitt tildelt aksjer i emisjonen som ble tilrettelagt av Arctic Securities og Pareto Securities. Meglerhusene hjalp selskapet tidligere i år med en gjennomgang av strategiske alternativ.

Selskapet har utviklet en metode å forandre ørken til dyrkbar jord på, og fikk en avtale med Saudi-Arabia i sommer til en verdi av 2 millioner dollar. 

Aksjen har falt 8 prosent de siste 3 månedene. Ved børsslutt torsdag ble den handlet for 7,48 kroner, opp 3,9 prosent for dagen.