<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Evergrande-sjefen mistenkt for lovbrudd

Styrelederen i kinesiske Evergrande ble i går satt i husarrest av myndighetene. I dag mistenkes han for lovbrudd. 

Publisert 18:18 28. sep. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 154 ord
MISTENKT: Evergrande-styreleder Hui Ka Yan mistenkes for lovbrudd.   Foto: Bloomberg

Den kinesiske eiendomsgiganten Evergrande har vært under hardt vær de siste månedene. Dette skyldes selskapets store gjeldsproblemer, som har rystet det kinesiske eiendomsmarkedet. Denne uken har selskapet tynget Hongkong-børsen nok en gang. 

I går kom nyheten om at selskapets styreleder Hui Ka Yan ble satt i husarrest av kinesiske myndigheter. Dette skjedde i etterkant av at Evergrande fredag forrige uke i siste liten avlyste flere møter med kreditorer, med forklaringen om at eiendomsgiganten på nytt må gå gjennom restruktureringsplanen.

I dag kunngjør Evergrande i en melding at styrelederen har blitt mistenkt for lovbrudd. Selskapet uttaler i en melding torsdag at Hui er underlagt «obligatoriske tiltak» på grunn av «mistanke om ulovlig kriminalitet». Meldingen gav ingen indikasjon på hva tiltakene innebærer eller hvilken kriminalitet han kan ha begått. 

Selskapets aksjer ble i etterkant av meldingen suspendert inntil videre. Aksjen ble suspendert mars i fjor og ble først gjenopptatt den 28. august i år etter en 17 måneder lang pause.