<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spår amerikansk gjeldskrise

– Vi kommer til å ha en gjeldskrise i dette landet, sier grunnleggeren av hedgefondet Bridgewater Associates, Ray Dalio.

Publisert 19:37 28. sep. 2023
Oppdatert 20:21 28. sep. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 186 ord
SPÅR KRISE: Ray Dalio spår krise for den amerikanske økonomien.  Foto: Bloomberg

Milliardærinvestor Ray Dalio sier han følger nøye med på det han betegner som en svært risikabel siutasjon for den finansielle situasjonen til USA. Det skriver CNBC. 

– Vi kommer til å ha en gjeldskrise i dette landet, sier grunnleggeren av hedgefondet Bridgewater Associates, Ray Dalio. 

– Hvor raskt det skjer, tror jeg, vil være en funksjon av tilbud-etterspørselsproblematikken, så jeg følger nøye med på det, følger han opp. 

Det amerikanske gjeldsnivået har oversteget 33 billioner dollar for første gang denne måneden, mens republikanerne og demokratene prøver å bli enige om et nytt budsjett innen søndag. Om de ikke blir enige går det mot nedstengning – såkalt shutdown – av offentlig sektor. Dette har skjedd ved flere anledninger siden 1980, og de fleste gangene har det kun vart noen få dager.

De amerikanske gjeldsnivåene har steget betydelig de siste årene og mellom 2019 og 2021, økte utgiftene med rundt 50 prosent, ifølge det amerikanske Finansdepartementet.

Dalio er ikke bare bekymret for gjeldsnivåene, men også at veksten kan falle til null, pluss eller minus 1 prosent eller 2 prosent.

– Jeg tror vi kommer til å se en betydelig nedgang i økonomien, sier Dalio.