<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hongkong-rally, men Tokyo i rødt

Hongkong-børsen skyter fart fredag, mens pilene peker nedover i Tokyo.

Publisert 07:07 29. sep. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 223 ord
STIGER FREDAG: Hongkong-børsen. Foto: NTB

I kjølvannet av torsdagens oppgang på Wall Street henter de fleste børsene i Asia- og Stillehavsregionen seg fredag inn, etter at de selv så rødt i går.

Hang Seng i Hongkong viser vei med en oppgang på 2,7 prosent, og eiendom og sykliske forbrukeraksjer leder an. Alibaba Health stiger 8 prosent, mens sportsutstyrskjeden Li Ning og China Resources Land-datter China Resources Mixc Lifestyle også er høyt på vinnerlisten.

Ellers i regionen er Taiwan-børsen opp 0,3 prosent og Sydney-børsen 0,6 prosent.

Børsene i Sør-Korea og på det kinesiske fastlandet er stengt grunnet helligdag.

Japans makrorush

I Tokyo trekker Nikkei 0,2 prosent til 31.806,59, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,8 prosent etter en rekke makrotall.

Konsumprisindeksen (KPI) for Tokyo-området steg 2,8 prosent på årsbasis i september, og falt dermed fra 2,9 prosent i august. Kjerneinflasjonen, der matprisene holdes utenfor, kom inn på 2,5 prosent. Dette var under konsensus på 2,6 prosent og august-noteringen på 2,8 prosent.

Videre var arbeidsledighetsraten i Japan 2,7 prosent i august, uendret fra måneden før men over forventede 2,6 prosent ifølge Trading Economics.

Japansk detaljomsetning steg 0,1 prosent fra juli til august og 7,0 prosent sammenlignet med august i fjor, men var ventet inn på 6,6 prosent på årsbasis.

Til slutt var Japans industriproduksjon uendret fra juli til august, mot ventet ned 0,8 prosent. På årsbasis falt produksjonen 3,8 prosent, viser foreløpige tall.