<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Techaksje falt tungt etter konsernsjefen går på dagen

Argeo steg tosifret på kontrakt, mens Zaptec falt tungt etter konsernsjefen går på dagen. 

  Publisert 2. okt. 2023 kl. 16.27
  Oppdatert 2. okt. 2023 klokken 19.56
  Lesetid: 3 minutter
  Artikkellengde er 543 ord
  TRER AV: Peter Bardenfleth-Hansen er ikke lenger toppsjef i Zaptec. Foto: Eivind Yggeseth

  Oslo Børs åpnet i grønt mandag, men falt kontinuerlig utover dagen. Da børsen stengte stod hovedindeksen i 1.281,21, ned 0,76 prosent.

  Oljeprisen

  Brent-oljen sto da børsen stengte mandag ned 3,7 prosent til 91,78 dollar fatet, mens WTI-oljen falt 0,8 prosent til 90,06 dollar fatet. Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 92,54 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.

  Onsdag har OPECs overvåkingskomite møte. Produksjonspolitikken er ventet å bli holdt uendret.

  Det er bare én måned siden Saudi-Arabia og Russland bestemte seg for å forlenge tilbudskuttene, så den fulle effekten er ennå ikke synlig, og prisene er ikke høyere enn for ett år siden, noterer Arctic Securities.

  «På grunn av Saudi-Arabias åpent uttalt ønske om å skade prisspekulanter, er det usannsynlig at de vil lempe på kravene på dette tidspunktet. Golden Week-ferie i Kina betyr færre datapunkter denne uken, men reisedata vil være av stor betydning for markedet. Tidlige indikatorer på tog- og flyreiser har vært sterke», skriver meglerhuset.

  Equinor falt 0,9 prosent, mens Aker BP falt 1 prosent.

  Energianalytiker Tom Erik Kristiansen mener prisingen av Aker BP ikke reflekterer kvaliteten man får.

  – Høy andel oljeproduksjon er positivt, da vi tror på høyere oljepriser fremover. Man trenger allikevel ikke legge til grunn høyere oljepriser for at dagens utbytteavkastning på 9 prosent vil bli økt mer enn forventet fremover. Vi tror markedet undervurderer lønnsomheten selskapet har på dagens oljepris, sier Kristiansen.

  Opptur

  Arctic Securities har tatt opp dekning av riggaksjen Havila Kystruten, der analytiker Kristoffer Barth Skeie anbefaler kjøp og setter kursmålet på 1,73 kroner pr. aksje. Det gir en økning på i overkant av 60 prosent fra i dag. Det er kun Skeie som har dekning på aksjen. Aksjen steg mandag 1 prosent til 1,06 kroner. Siden selskapet gikk på børs i august 2021 har aksjen rast 95 prosent.

  Geoingeniørselskapet Argeo meldte mandag morgen at de har inngått en avtale med et av verdens største olje- og gasselskap for et dypvanns inspeksjonsprogram, med oppstart i november. Kontraktsverdi og mer informasjon vil om kort tid komme i en separat melding.

  Argeo melder også at de har mottatt et bindende tilbud om lånefinansiering fra en bank på 12 millioner dollar, hvorav 10 millioner dollar er tildelt konvertering av skipet «SW Bell». Aksjen klatret 14 prosent.

  Også Everfuel -aksjen klatret og endte opp 3,8 prosent. Selskapet annonserte på tampen av februar at de og Hy24 skal bygge ut infrastruktur i Norden knyttet til hydrogen for 200 millioner euro. Fredag ettermiddag var samarbeidsavtalen på plass.

  Salmon Evolution ble løftet 3,4 prosent etter en fersk oppdatering. Selskapet melder at de i tredje kvartal slaktet 185 tonn, etter å ha flyttet noe av det planlagte volumet inn i fjerde kvartal for å optimalisere slaktevekter og prisoppnåelse. I fjerde kvartal skal slaktevolumene ifølge meldingen øke betydelig.

  I rødt

  Zaptec endte ned 9 prosent. I morges kom det melding om at toppsjef Peter Bardenfleth-Hansen forlater selskapet med umiddelbar virkning.

  En av fredagens største nyheter var Tor Olav Trøim og Arne Blystads satsing på en av fjorårets børsvinnere, Solstad Offshore . Trøim gikk inn med 28 millioner og blir den femte største aksjonæren i selskapet. Blystad sitter på SOFF-aksjer til en markedsverdi i overkant av 15 millioner.

  Solstad-aksjen endte fredag opp 1,7 prosent, men snudde mandag ned 1,1 prosent.

  DOF Group  falt 2,6 prosent. Analytiker John Olaisen i ABG Sundal Collier trakk fredag aksjen frem som ett av sine toppvalg innen oljeservice.