<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sur stemning: Panteselskap til ny bunn etter nedgradering

Det var sur stemning på Oslo Børs tirsdag som endte ned 1,4 prosent. Panteselskap opplevde en ny bunn etter nedgradering.

  Publisert 3. okt. 2023 kl. 16.29
  Oppdatert 3. okt. 2023 klokken 16.54
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 486 ord
  STYGT FALL: Oslo Børs endte ned 1,4 prosent. Tomra falt etter nedgradering. Foto: Thomas Bjørnflaten

  Det var sur stemning på Oslo Børs tirsdag. Hovedindeksen falt 1,4 prosent.

  – Mange investorer er spent på hvordan høsten blir, sier Bård Kittelsrud, leder for aksjehandel på internett i DNB. Privatkundene nettoselger aksjer for fjerde måned på rad.

  Sprekk etter nedgradering

       

  Tirsdag er det en Carnegie-analyse som sender Tomra-aksjen til ny bunn.

  Tomra falt 4,4 prosent til 112,2 kroner etter Carnegie gikk fra hold- til salgsanbefaling, samt jekket ned kursmålet kraftig – fra 153 til 94 kroner.

  Selskapet er blant de største boblesprekkene på Oslo Børs, ifølge Nordeas investeringsdirektør Robert Næss.

  Blokksalg på nær 90 millioner var startskuddet i DOF-handelen tirsdag, allerede 15 minutter før børsen åpnet. Gjennom dagen ble enorme volum flyttet utenfor børs.

  Aksjen endte ned 3,0 prosent som den nest mest omsatte tirsdag.

  Til værs på rammeavtale

   

  Helseteknologiselskapet Observe Medical har blitt tildelt rammeavtalen NHS Supply Chain (NHSSC) Framework med Unometer, ifølge en børsmelding tirsdag.

  Aksjen reagerte kraftig på nyheten og skøyt til værs opp 53,5 prosent tirsdag.

  Rammeavtalen løper i fire år, med opsjoner for ytterligere to år, med virkning fra februar 2024. Rammeavtalen har potensial til å genere årlige inntekter på over 40 millioner kroner, skriver TDN Direkt.

  Trekker frem oljefavorittene

  Oljeprisen har falt tungt og er ned 6 prosent bare siden torsdag. Gevinstsikring, stigende renter og dollarkurs er noe av grunnen.

  November-kontrakten på nordsjøolje endte opp 0,2 prosent tirsdag til 90,86 dollar fatet. WTI-oljen er opp 0,5 prosent til 89,36 dollar fatet etter et sluttrally.

  Analytiker i SpareBank 1 Markets, Teodor Sveen-Nilsen, spår oljeprisen ned og trekker frem sine toppvalg i sektoren.

  Toppvalgene han har i sektoren er IPC, Aker BP og Panoro.

  Stiger i påvente

   

  SAS kaller inn til pressekonferanse klokken 18 om sine nye eiere, etter at budfristen gikk ut for en uke siden. I dag kom den danske stat på banen. Den danske stat vil forbli en eier i SAS med en eierandel på mellom 21,8 og 29,9 prosent.

  Aksjen steg hele 11,94 prosent til 30 øre, til tross for at flyselskapet flere ganger har advart om at aksjonærene vil sitte igjen med lite eller ingenting når konkursprosessen er fullført.

  Både Jan Petter Sissener og Robert Næss kommer med en kraftig oppstrammer til dagens SAS-aksjonærer, og rådet er krystallklart – Selg aksjene, og gjør det i dag!

  Subsea-serviceselskapet Argeo klatret mandag 14 prosent etter flere lovende nyheter. Forrige uke inngikk selskapet et strategisk samarbeid og i går meldte de om en viktig kontrakt med et av de store olje- og gasselskapene.

  – Det er veldig lett å se for seg en fire- eller femdobling på kort tid. Så det er vår ambisjon, sa adm. direktør Trond. F. Crantz i gårsdagens Økonominyheter.

  Tirsdagen fortsatte ferden opp hele 26,5 prosent til 6,20 kroner, etter en oppgang på over 270 prosent så langt i år.

  Riggselskapet Shelf Drilling har blitt tildelt to kontrakter verdt totalt 93 millioner dollar i Nigeria, og aksjen falt 2,2 prosent til 36,35 kroner. De siste tre månedene er aksjen opp over 90 prosent.

  Ellers blant de mest omsatte aksjene falt Bakkafrost 4,5 prosent, mens Nel endte ned 6,4 prosent.