<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Optimisme før månedens viktigste

Hongkong-børsen viser vei blant stigende børser i Asia- og Stillehavsregionen. Investorene ser frem mot dagens viktige arbeidsmarkedsrapport fra USA.

Publisert 6. okt. 2023
Oppdatert 6. okt. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 266 ord
VISER VEI: Hongkong-børsen stiger pent fredag. Foto: NTB

De fleste toneangivende børsene i Asia- og Stillehavsregionen stiger fredag.

Hang Seng i Hongkong viser vei med en oppgang på nesten 2 prosent, løftet av finans- og tech-aksjer.

Alibaba, Meituan og Tencent stiger 2-3 prosent. Bankene ICBC og HSBC og forsikringskjempen Ping An ligger innenfor samme intervall.

Energiaksjer markerer seg også positivt. ENN Energy og Hong Kong and China Gas er opp 3-4 prosent.

Følg Asia-børsene her.

Streik blusser opp igjen?

I Japan faller Nikkei marginalt til 31.049,04, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,3 prosent. I Sør-Korea stiger Kospi-indeksen 0,3 prosent, mens Sydney-børsen klatrer 0,5 prosent.

Bloomberg skriver at fagforeningsmedlemmer ved Chevrons LNG-anlegg i Australia fredag vil bestemme om de vil varsle energikjempen om nye streiker, etter å ha kritisert dens innsats for å sluttføre en avtale om lønn og betingelser.

I fastlands-Kina holder børsene fortsatt stengt grunnet nasjonaldagsfeiringen (Golden Week).

Nervøst før jobbrapport

Oppgangen i Asia kommer i kjølvannet av at de ledende USA-børsene falt forsiktig torsdag.

Investorene ble nervøse etter jobless claims-tallene som pekte mot et fortsatt knallsterkt arbeidsmarked i USA. Fredag kommer nemlig den meget viktige arbeidsmarkedsrapporten (non-farm payrolls), karakterisert av mange som månedens viktigste makrotall. 

Konsensus ligger ifølge Trading Economics på at 170.000 jobber ble skapt utenfor jordbrukssektoren i september, noe som i så fall vil være ned fra 187.000 måneden før.

Det investorene ønsker seg er at arbeidsmarkedet svekker seg såpass mye at Federal Reserve ombestemmer seg med tanke på ytterligere renteøkninger, men ikke så mye at det utløser resesjon.

– Vi er midt i en overgang fra det alle tror er et lavrenteklima til et mer normalisert renteklima. Disse overgangsperiodene er tøffe, sa investeringsdirektør Scott Ladner i Horizon Investments til CNBC torsdag.