<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Konsernsjefen slutter i Statkraft

Etter 14 år trekker Christian Rynning-Tønnesen seg som opp toppsjef i Statkraft.

  Publisert 10. okt. 2023 kl. 07.50
  Oppdatert 10. okt. 2023 klokken 08.18
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 258 ord
  OVER OG UT: Christian Rynning-Tønnesen trer av adm. direktør i Statkraft. Foto: Thomas Bjørnflaten

  Rynning-Tønnesen har informert styret om at han ønsker å slutte som konsernsjef. Han kommer til å fortsette i stillingen mens styret starter jobben med å finne en ny.

  – Etter snart 14 år som konsernsjef, og etter grundige vurderinger, har jeg kommet til at tiden er inne for å be om avløsning. Jeg har derfor informert styret om dette. Det er et privilegium å lede et selskap som bidrar til den grønne omstillingen gjennom utvikling av storskala fornybar energi. Jeg er stolt over det alle ansatte har skapt sammen, og trygg på at jeg overlater et selskap rigget til å levere på vår ambisiøse vekststrategi, sier den avtroppende toppsjefen.

  Rynning-Tønnesen startet som konsernsjef i Statkraft i 2010. De siste fem årene har selskapet i snitt levert en avkastning på 26 prosent i året, inkludert utbytte til eier.

  Statkraft

   
  • Er heleid av den norske stat. 
  • Europas største produsent av fornybar energi.
  • Produserer vannkraft, vindkraft, solkraft og gasskraft og leverer fjernvarme.
  • Er en global markedsaktør innen energihandel og har 4.800 ansatte i 19 land.
  • Har hovedkontor i Oslo, men har ulik virksomhet verden over.

  I dag er Statkraft verdt over 300 milliarder kroner, med virksomhet i 21 land.

  – Jeg vil takke Christian for hans lederskap og alle bidrag til Statkraft. Selskapet har utviklet seg til å bli Europas største produsent av fornybar energi og en ledende global markedsaktør innen energihandel. Statkraft har en robust plattform for videre vekst, både operasjonelt og finansielt, sier styreleder Thorhild Widvey.