<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

FRP-politiker tatt for brudd på Stortingets aksjeregler

Roy Steffensen (FRP) har brutt Stortingets aksjeregler 291 ganger siden 2016

  Publisert 10. okt. 2023 kl. 19.40
  Oppdatert 10. okt. 2023 klokken 19.54
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 150 ord
  AVSLØRT: Roy Steffensen, stortingsrepresentant og leder av Utdannings- og forskningskomiteen. FRP: FrP

  Roy Steffensen er stortingsrepresentant og medlem av Finanskomiteen. Han er nå under offentlig søkelys etter avsløringer om omfattende aksjehandel som har pågått siden 2016. Steffensen har gjennomført aksje- og verdipapirhandler som har brutt med Stortingets aksjeregler hele 291 ganger siden 2016.

  – Jeg mener at den feilen jeg har begått, er relativt liten. Den er ikke straffbar og handler verken om brudd på habilitetsregler eller innsidehandel, sier han til Stavanger Aftenblad.

  Steffensen har handlet for 7 millioner kroner i sitt eget investeringsselskap, Bataroyes Invest, suten å opplyse om aktiviteten.

  Aksjehandel blant politikere og deres ektefeller har vært et hett tema den siste tiden. Det er ikke lenge siden det ble avslørt at ektemannen til Høyre-leder Erna Solberg hadde kjøpt og solgt verdipapirer for cirka 125 millioner kroner. Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) har også innrømmet at hun brøt habilitetsreglene ved å ikke skaffe seg kunnskap om sin ektemann, Ola Flems, kjøp og salg av aksjer.