<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

XXL korrigerer seg etter kursbyks

Oslo Børs ligger opp 1,1 prosent ved lunsjtider. XXL korrigerer seg noe etter gårsdagens kursbyks.

  Publisert 12. okt. 2023 kl. 11.55
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 369 ord
  OPP: Oslo Børs ligger ved lunsjtider opp drøyt én prosent. Foto: Iván Kverme

  Hovedindeksen på Oslo Børs ligger ved lunsjtider torsdag opp 1,1 prosent til 1.306,14 poeng. XXL-aksjen korrigerer seg noe etter å ha steget over 60 prosent på onsdag. 

  Dagens bevegelser

  XXL steg over 60 prosent i går etter at Frasers Group kjøpte seg kraftig opp i sportskjeden. I dag korrigerer aksjen seg tilbake 7,0 prosent til 1,02 kroner. Ole Martin Westgaard mener potensialet i aksjen ikke er nådd. Analytikeren sier kjøp og setter opp kursmålet til 1,30 kroner pr. aksje. På den andre siden sier Pareto Securities selg og kutter sitt kursmål til 0,7 kroner fra 1,0 krone pr. aksje.

  Kjendistunge Ultimovacs med Gjelsten, Hagen og Sundt på eiersiden, rapporterte oppmuntrende overlevelsesdata i behandling av føflekkreft med vaksinekandidaten UV1-103. Aksjen steg fra start på Oslo Børs, og ved lunsjtider ligger aksjen opp 16,5 prosent til 133,00 kroner.

  Fearnley Securities starter dekning av Scana med kjøpsanbefaling og kursmål på tre kroner pr. aksje. Aksjen blir omsatt for 2,22 kroner, en oppgang på 4,5 prosent.

  Vår Energis produksjon var lavere enn på samme tid i fjor. Nå trapper de opp, og ender trolig i øvre del av årets guiding. Realisert oljepris var 85 dollar fatet, mens realisert gasspris var 91 dollar. Aksjen styrkes 3,1 prosent til 34,12 kroner.

  Oslo-rederiet Klaveness Combination Carriers kom torsdag med en markedsoppdatering for flåtens foreløpige inntjening i tredje kvartal. Selskapet rapporterer om en gjennomsnittlig fraktinntekt rett over guiding. Aksjen stiger 1,7 prosent.

  Barclays nedgraderer NEL fra kjøp til hold og kutter kursmålet fra 25 kroner til 8,10 kroner. Aksjen svekkes 3,2 prosent. 

  SAS-aksjen stiger 17,8 prosent på børsen til 0,05 kroner, til tross for stadige advarsler om at aksjen er verdiløs. 

  Oljeprisen

  Et fat nordsjøolje (brent spot) blir ved lunsjtider omsatt for 86,91 dollar, en oppgang på vel 1,7 prosent siden gårsdagen. November-kontrakten for nordsjøolje blir priset til om lag 86,88 dollar, opp 1,2 prosent.

  Råoljelagrene i USA steg med 12,9 millioner fat i forrige uke. Det fremgår av en undersøkelse fra American Petroleum Institute (API), som er USAs største bransjeorganisasjon for petroleumsindustrien.

  API-tallene viser videre at bensinlagrene steg med 3,6 millioner fat, mens destillatlagrene var ned 3,5 millioner fat i forrige uke, skriver TDN Direkt.

  Equinor ligger opp 1,2 prosent til 365,20 kroner, og Aker BP blir omsatt for 308,70 kroner pr. aksje, en oppgang på 1,4 prosent.