<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vant 19 milliarder – får tidenes dilemma

Onsdag ble en person i California vesentlig rikere da historiens nest største jackpot-sum ble utdelt. Nå står et vanskelig valg for tur.

  Publisert 12. okt. 2023 kl. 12.40
  Oppdatert 12. okt. 2023 klokken 15.53
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 267 ord
  ENORM GEVINST: Lottovinneren måtte ut med 2 dollar for kupongen som ga vedkommende en gevinst på 1,8 milliarder dollar. Foto: Bloomberg

  En lottokupong solgt i California i USA matchet alle seks tallene som ble trukket under onsdagens Powerball-trekning.

  Dermed stakk en heldig person av med gevinsten på hele 1,77 milliarder dollar, eller svimlende 19,2 milliarder kroner. 

  For å sette det i perspektiv hadde man endt opp som Norges 12. rikeste person med den formuen – midt mellom Bjørn Rune Gjelsten og Ivar Tollefsen på Kapitals liste over de 400 rikeste.

  Det er ikke kjent hvem som stakk av med den enorme premien, men vedkommende har fått et ordentlig dilemma. 

  Man kan nemlig enten velge å få utbetalt hele premien i delbetalinger over 30 år, eller motta snaut 774 millioner dollar, 8,4 milliarder kroner, i en engangsbetaling nå. Sistnevnte er ikke lite penger, men det er under halvparten av den annonserte premien. Hos begge alternativer er beløpene før skatt.

  De som vinner milliongevinster i Norge, får gratis rådgivning fra advokater som jobber for Norsk Tipping.

  Elendige odds

  Premien er den nest største som noen gang er vunnet, like bak verdensrekorden på 2,04 milliarder dollar, som ble satt i en Powerball-trekning i november i fjor. Vinneren den gangen var også en person fra California.

  36 trekninger kom og gikk uten en vinner av hovedpremien, noe som førte til at summen var usedvanlig høy denne gangen. Forrige gang noen vant Powerball-trekningen var 19. juli, og den gang var premien på 1,1 milliarder dollar.

  Ifølge BBC har det nylig skjedd endringer i lottotrekningen. Blant annet må tipperne velge fem tall fra 1 til 69, i stedet for tidligere 1 til 59. Dermed har oddsen for å vinne Powerball-hovedpremien gått fra 1 i 175,2 millioner til 1 til 292,2 millioner.