<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Man skal ikke løpe og kjøpe den aksjen

Rentehopp og surt på børsene i New York. Gode tall fra ABG Sundal. Er bunnen snart nådd i fornybart?

  Publisert 13. okt. 2023 kl. 10.12
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 261 ord
  Fredag den 13., renteskrekk og dårlig fornybarnytt
  13.10.2023 – Bunnen kan være nådd nå, sier DNB-analytiker Helene Kvilhaug Brøndbo om nedturen i aksjer som Ørsted og Scatec. Vi diskuterer problemene i havvind, hvordan man kan håndtere gjelden, og om det blir noen gevinst når Otovo selger leasingporteføljer. Aksjekommentator Karl Johan Molnes har sett på den siste auksjonen på statsgjeld i USA som ga store renteutslag og kvartalstallene fra ABG Sundal Colllier.

  Det ble surt på børsene i New York torsdag og det hadde Finansavisens aksjekommentator Karl-Johan Molnes en forklaring på i Børsmorgen fredag.

  – 30 års renten gikk med 20 basispunkter og når 10 års renten går med 25 basispunkter blir det regnet som jordskjelv, sa Molnes.

  – Markedet reagerer på at den amerikanske staten har et enormt finansieringsbehov og folk krever høyere rente. The bond vigilants tar over kontrollen med markedet og det er de som prøve å presse ned det amerikanske forbruket, og det gjør det vanskeligere for USA å finansiere seg, la han også til.

  Molnes viste også til kursfallet i Birkenstock-aksjen, og at den har falt så mye at advokatene kanskje har begynt å se på det. Han advarte mot aksjen tidligere i uken og uttalte torsdag at det var opplagt at dette måtte gå galt.

  Like bra som i fjor

  ABG Sundal Collier la frem kvartalstall fredag morgen, som viste dobling i 3. kvartal, og Molnes pekte på at det er et veldig godt, styrt selskap.

  – Men så er spørsmålet. Det er jo konjunkturutsatt dette, så man skal ikke løpe og kjøpe den aksjen. Det er ingen analytikere som følger den, men man skal vite at det er veldig godt styrt, sa Molnes.

  Fornybart nær bunnen?

  Fornybart var stikkordet for intervjuet med dagens gjest, analytiker Helene Kvilhaug Brøndbo i DNB Markets, som blant annet følger Ørsted, Scatec og Otovo

  Marius Lorentzen spurte blant annet om hun begynner å se noen tegn på at bunnen snart er nådd for aksjene i selskapene som skal bygge ut de store vindprosjektene.

  Se hele Børsmorgen i videoruten over eller på TV-siden her.