<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DNB falt kraftig – helseaksje til himmels

Oslo Børs falt 1,6 prosent torsdag. DNB tynget med et fall på hele 7 prosent etter kvartalstall.

Publisert 16:29 19. okt. 2023
Oppdatert 16:29 19. okt. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 336 ord
NED FRA REKORD: Oslo Børs. Foto: Iván Kverme

                                        ADE      

Hovedindeksen ved Oslo Børs endte torsdag ned 1,6 prosent til 1.291,25, etter å ha satt ny sluttrekord på 1.312,26 dagen før. Oljeprisene tynget, det samme gjorde DNBs kvartalsrapport.

Desember-kontrakten for Brent-oljen var ved børsslutt ned 0,9 prosent til 90,67 dollar pr. fat. Ved børsslutt onsdag sto den i 91,19 dollar. Den amerikanske WTI-oljen var ned 0,7 prosent til 87,74 dollar fatet.

Equinor falt 0,7 prosent til 377,80 kroner. Aker BP endte ned 0,8 prosent til 317,80 kroner.

OKEA falt 1,7 prosent til 39,32 kroner etter å ha sluppet en oppdatering om tredje kvartal, der det fremgår at selskapet vil ta nedskrivninger på opp mot en halv milliard kroner som følge av lavere volumer ved Yme-feltet. Selve kvartalsrapporten kommer 26. oktober.

DNB falt hele 7,0 prosent til 207,60 kroner. Storbankens kvartalsrapport viste knalltall etter et år med rentehevinger, men konsensusforventningene var skyhøye, forklarer analysesjef Johan Ström i Carnegie.

IT-selskapet Ateas kvartalstall viste lavere driftsinntekter, mens analytikere hadde spådd oppgang. Resultatet ble også svakere enn ventet. Aksjen endte ned 5,5 prosent til 125,00 kroner.

Norske Skog er blant selskapene som rapporterer fredag. Torsdag falt aksjen 3,9 prosent til 39,56 kroner i kjølvannet av at Carnegie har droppet kjøpsanbefalingen for skogindustrikonsernet og samtidig senket kursmålet. Dermed er rekken med bare kjøpsanbefalinger for Norske Skog de seneste fire årene brutt.

Nordic Semiconductor fortsatte fallet etter kursslakten denne uken. Overraskende svak guiding for fjerde kvartal utløste et kursfall på 20 prosent tirsdag og et nytt fall på 1,8 prosent onsdag. Etter at en rekke analytikere har kuttet i forventningene for tech-selskapet falt aksjen nye 0,5 prosent til 90,60 kroner torsdag.

Ellers i omsetningstoppen torsdag falt Frontline 1,1 prosent og TGS 2,7 prosent. Norsk Hydro falt 2,0 prosent og Adevinta falt 1,7 prosent.

BerGenBio føk opp 26,4 prosent til 0,23 kroner på høy omsetning. Selskapet vil denne helgen presentere fase 2-studieresultater for sin ledende produktkandidat, bemcentinib, på ESMO-kongressen i Madrid. Tegningsrettene i BerGenBio steg 79,1 prosent til 0,08 kroner.