<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Uvær-smell for Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring endte tredje kvartal med et resultat før skatt på 1,1 milliarder kroner. Ekstremvær førte til en smell på 1,9 milliarder i forsikringskrav.

Publisert 20. okt. 2023
Oppdatert 20. okt. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 224 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Geir Holmgren i Gjensidige Forsikring. Foto: Brian Cliff Olguin

 

Gjensidige Forsikring endte tredje kvartal med et resultat før skatt på 1.119 millioner, ned fra 1.114 millioner i samme periode året før. Et gjennomsnitt fra 12 analytikere hadde på forhånd ventet et resultat før skatt på 1,2 milliarder kroner.

Resultat etter skatt ble 827,4 millioner kroner, mot 858,8 millioner året før. Resultat pr. aksje ble 1,63 kroner.

Resultatet fra skadeforsikringsvirksomheten målt ved forsikringsresultatet ble 1.111 millioner kroner, ned fra 1.864 i tilsvarende peirode året før.

Det er tilsvarende en combined ratio på 88,0, mot 77,3 året før.

– Ekstremværet i tredje kvartal satte organisasjonen vår på prøve, kommenterer konsernsjef Geir Holmgren i meldingen.

– Det sterke momentumet i inntektsveksten fortsatte, og vi ser frem til å forbedre driften ytterligere. Vi håndterer inflasjonen godt og vi har sterke tiltak på plass for å dempe virkningene av økt skadefrekvens for motor i Norge.

Utgifter til forsikringskrav i kvartalet endte på 7.241 millioner kroner, en saftig oppgang fra 5.346 millioner i det samme kvartalet året før. Selskapet peker på ekstremvær og kraftig regn gjennom kvartalet.

Til tross for store forsikringsutgifter etter ekstremværet, sikter selskapet på å betale ut utbytte i tråd med tidligere planer.

«De alvorlige værhendelsene og engangskostnadene i tredje kvartal påvirker leveransen av Gruppens økonomiske mål for 2023. Den solide kapitalposisjonen og den sterke underliggende lønnsomheten sikrer evnen til å utbetale utbytte i samsvar med utbyttepolitikken,» skriver selskapet i rapporten.