<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bank og luksus til topps

Deutsche Bank og Hermès fikk kursløft på henholdsvis 6 og 3 prosent, etter å ha lagt frem overraskende sterke kvartalsrapporter.

Publisert 25. okt. 2023 kl. 16.36
Oppdatert 25. okt. 2023 klokken 16.37
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 294 ord
EN PENGEMASKIN: Hermès, produsenten av Birkin-vesker og andre luksusvarer, var blant onsdagens europeiske børsvinnere. Foto: Bloomberg

Alle onsdagens tre beste Euro Stoxx 600-selskaper la frem overraskende sterke tall for tredje kvartal. Øverst på listen tronet franske Dassault Systemes, med et kursløft på godt over 7 prosent. Programvareselskapet meldte om 11 prosent salgsvekst, justert for valutaendringer, og oppjusterte guidingen for årets inntjening. Utviklingen var særlig positiv i hjemmemarkedet Europa.

Deutsche Banks opptur ble nær 7 prosent. Den tyske banken tjente 8 prosent mindre enn i fjorårets tredje kvartal, men slo likevel analytikernes forventninger. Også her jekket ledelsen opp sin prognose for hele året, i tillegg til å love økte utbetalinger til aksjonærene. Bedriftssegmentet var et lyspunkt, mens inntektene fra investeringsvirksomheten svekket seg.

Nummer tre var franske Hermès, som er kjent for sine svindyre Birkin-vesker. Verdens appetitt for luksusvarer holder seg tilsynelatende godt, tross renteoppgang og inflasjon, og topplinjen este med 16 prosent. Finansdirektør Eric du Halgouet mener selskapets utsikter fremdeles er utmerkede, og aksjekursen la på seg mer enn 2 prosent.

Beveger vi oss over Atlanterhavet, til USA, var Moody's og Microsoft blant S&P 500-aksjene som gjorde det best. Igjen var årsaken uventet gode tall for tredje kvartal. Kredittratingbyrået Moody's drar for tiden nytte av økt interesse for obligasjoner, og kursløftet ble på solide 4 prosent.

Microsoft opplever på sin side sterkt salg av skybaserte tjenester, delvis som følge av økt bruk av kunstig intelligens. Skyvirksomheten bidrar nå med hele 43 prosent av den samlede topplinjen. Adm. direktør Satya Nadella la til at AI er et satsingsområde for tiden. Microsoft-kursen var onsdag ettermiddag opp med over 3 prosent.

En annen IT-gigant, Alphabet, ble derimot straffet med en nedtur på nesten 9 prosent. I motsetning til Microsoft, bommet Google-eierens skysegment på konsensusestimatet. Paradoksalt var de samlede inntektene på 76,7 milliarder dollar ikke bare 11 prosent høyere enn i fjorårets tredje kvartal, men også 800 millioner dollar over konsensusestimatet.