<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Selger aksjer for første gang

J.P. Morgan-sjefen, Jamie Dimon skal selge 1 million aksjer i banken neste år. Det er første gang noensinne at han har redusert beholdningen sin.

  Publisert 27. okt. 2023 kl. 14.54
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 138 ord
  DEBUTERER: J.P. Morgan-sjefen Jamie Dimon skal for første gang selge unna deler av sin aksjebeholdning i banken. Foto: Reuters

  Ved stenging torsdag var kusen til J.P. Morgan-aksjene på 140 dollar. Det ville gitt ham 140 millioner dollar, eller 1,5 milliarder kroner. Dimon og nærstående vil fortsatt sitte på 7,6 millioner aksjer etter det planlagte salget, melder Financial Times.

  I en erklæring til SEC (USAs finanstilsyn) begrunnes nedsalget med «finansiell diversifisering og skatteplanlegging». I tillegg til aksjene han allerde eier har Dimon 2 millioner aksjeopsjoner.

  Ifølge en av FTs kilder er det ikke snakk om at Dimon begynner å planlegge for pensjonisttilværelsen. 67-åringen startet i J.P. Morgan i 2004, da Bank One, hvor Dimon var sjef, ble kjøpt opp av J.P. Morgan. Innen slutten av 2005 var han blitt administrerende direktør i J.P. Morgan.

  En del av J.P. Morgans branding av Dimon er dermed nå over. Den har gått ut på å løfte frem at Dimon aldri har solgt en eneste J.P. Morgan-aksje.