<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gode kvartalsrapporter sendte Oslo Børs opp

Tungvekterne Kongsberg Gruppen, Equinor og Aker BP steg på gode kvartalstall i ukens siste handelsdag.

Publisert 16:28 27. okt. 2023
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 521 ord
I GRØNT: Oslo Børs endte opp på ukens siste handelsdag.  Foto: Thomas Bjørnflaten

               

Oslo Børs endte i grønt på ukens siste handelsdag. Ved børsslutt stod hovedindeksen i 1.263,81 poeng, opp 0,9 prosent.

Dagens bevegelser

Equinor klatret 1,8 prosent til 373,80 kroner etter å ha lagt frem bedre kvartalstall enn ventet.

Aker BP endte opp 1,2 prosent til 310,40 kroner etter sine tall.

– Selskapet leverte en bunnsolid rapport, som alltid. Tallene var på linje eller litt bedre enn forventet. Justert for hvordan olje- og gassprisen går i dag, så burde egentlig Aker BP gå bedre enn Equinor. I sum synes jeg rapporten fra Aker BP var mer solid, sa analytiker Teodor Sveen-Nilsen i SpareBank 1 Markets til Finansavisen før børsåpning.

PGS steg 4 prosent til 9,71 kroner etter at Fearnley har høynet kursmålet fra 12 til 13,50 kroner og gjentatt kjøpsanbefalingen. Fusjonspartner TGS steg 3 prosent til 147,90 kroner. Seismikkselskapene la begge frem kvartalstall i går, der PGS-regnskapet viste milliardvekst i ordreboken og TGS-tallene viste mer enn en dobling av driftsoverskuddet.

XXL var lenge markant ned etter å ha lagt frem et nytt, dundrende underskudd, men snudde rundt lunsjtider og endte opp 11 prosent. Selskapet har så langt i år tapt 783 millioner.

Kongsberg Gruppen steg 3,1 prosent til 488,00 kroner etter solide tall for tredje kvartal. Aksjen var i ny all-time high tidligere på dagen, men oppgangen avtok noe utover ettermiddagen.

Höegh Autoliners endte opp 6,2 prosent etter at både DNB Markets, ABG Sundal Collier og Fearnley Securities har høynet kursmål og gjentatt kjøpsanbefalinger.

Pryme falt 21,8 prosent etter nyheten om utsettelse av den første oljen fra deres nye anlegg. Det nederlandsk cleantech-selskap er notert på Euronext Growth i Oslo. Selskapet er en konkurrent til mer kjente Quantafuel og skal gjøre ikke-fornybar plast om til oljeprodukter.

Borgestad hadde en god dag på børs etter nyheten om at det indirekte datterselskapet har inngått avtale med Bjuv kommune i Sverige om salg/tilbakeleie av to eiendommer der Borgestads fabrikk og øvrige produksjonsanlegg er lokalisert. Aksjen steg 10,8 prosent.

Otovo falt 12,1 prosent til 3,79 kroner etter at SpareBank 1 Markets kuttet kursmålet fra 12 til 3,50 kroner og gjentatt sin nøytral-anbefaling. Selskapet presenterte i går kvartalstall som viste at driftsunderskuddet steg til 93 millioner kroner, som sendte aksjen ned 24,3 prosent.

Agilyx endte flatt på 21,85 kroner etter å ha hentet 220 millioner kroner i rettet emisjon på kurs 21,50 kroner. Emisjonen kom etter at selskapets råvarevirksomhet Cyclyx har inngått en investeringsavtale på 135 millioner dollar med Exxon Mobil og Lyondell Basell. Samlet vil de to selskapene eie 50 prosent, mens Agilyx vil eie de resterende 50 prosentene.

Oljeprisen

Oljeprisene steg fredag morgen i kjølvannet av torsdagens rapporter om at USA har rammet iransk-støttede mål i Syria. Dette øker bekymringen for at konflikten mellom Israel og Hamas kan eskalere.

– Det har vært en berg-og-dalbane-uke for oljeprisene i takt med at krigspremien har gått frem og tilbake. Men bekymringene for etterspørselen vil trolig bygge seg videre opp herfra ettersom den amerikanske forbrukeren går tom for oppsparte midler og resesjonsbekymringene eskalerer, sier markedsstrateg Charu Chanana i Saxo Capital Markets til Bloomberg.

Brent desember-olje handles ved børsslutt til 87,95 dollar pr. fat, ned 0,1 prosent siden midnatt. WTI-oljen faller 0,1 prosent til 83,34 dollar pr. fat.