<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kinesiske konsumaksjer med globalt potensial

Jefferies og J.P. Morgan trekker frem flere kinesiske konsumaksjer som kan lykkes globalt.

Publisert 30. okt. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 267 ord
JEFFERIES VENTER KURSLØFT: Miniso Group er en av aksjene Jefferies tror kan lykkes. På bildet ser du en av selskapets butikker i Shanghai, Kina. Foto: Bloomberg

I et dystert år for mange kinesiske aksjer, har enkelte konsumaksjer med økende internasjonal tilstedeværelse overgått markedet. Flere analytikere tror ikke kursoppgangen er over, og trekker i den anledning frem fire aksjer med globalt potensial, ifølge CNBC.

En av aksjene er USA-noterte Miniso Group, som har steget mer enn 142 prosent hittil i år. Selskapet, som i sommer hevdet å ha mer enn 3.600 butikker i Kina og nesten 2.200 butikker i utlandet, selger billige leker og husholdningsprodukter.

«Vi forventer at Miniso vil rapportere et nytt sterkt kvartal i første kvartal i regnskapsåret 2024. Både Kina og utenlandske markeder sannsynligvis vil rapportere en salgsvekst på rundt 39-40 prosent, takket være en god tilstedeværelse i butikkene», skriver Jefferies-analytikerne i en rapport. Meglerhuset hevet nylig kursmålet til 29,30 dollar, nesten 13 prosent over fredagens sluttkurs.

Innen forbrukerelektronikk trekker Morgan Stanley frem Hong Kong-noterte Xiaomi som en aksje som lykkes utenfor Kina.

«Vi tror et godt momentum og robuste marginer vil kunne støtte et sterkt tredje kvartal i 2023, skriver Morgan Stanley, ifølge CNBC. Analytikerne opererer med en overvekt-anbefaling og et kursmål på 15 Hong Kong-dollar, 11 prosent over fredagens sluttkurs.

Takket være en gjenopphenting i fremvoksende markeder, tror Morgan Stanley at Shanghai-noterte Transsion vil kunne ta globale markedsandeler for smarttelefoner. Den Shenzhen-baserte smarttelefonprodusenten selger til kunder i Afrika, India og andre fremvoksende markeder, og kan vise til en kursoppgang på nesten 70 prosent hittil i år.

J.P. Morgan venter også kursoppgang for det kinesiske e-handel-selskapet Pinduoduo, som har steget mer enn 32 prosent i 2023. Kursmålet på aksjen, som også er notert på Nasdaq, er på 120 dollar, nesten 11 prosent over fredagens sluttkurs.