<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oppgang på Oslo Børs - Aker Solutions steg på kvartalstall

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ukens første handelsdag opp 0,4 prosent, der Aker Solutions steg 8,9 prosent på positive kvartalstall.

Publisert 16:32 30. okt. 2023
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 542 ord
RELATIVT FLATT: Oslo Børs åpnet med oppgang mandag, men la seg noe flatt mot stengetid. Foto: NTB

Oslo Børs åpnet uken med oppgang, der børsen steg fra start. Mot stengetid snudde imidlertid indeksen noe nedover, men den endte fremdeles i positivt område med en oppgang på 0,37 prosent, til 1.268,48 poeng.

Oppgang

Aker Solutions la mandag morgen frem sitt kvartalsresultat, der selskapet fikk et resultat før skatt på 1,1 milliarder kroner i tredje kvartal - mer enn en dobling fra samme periode i fjor. Selskapet hadde i perioden inntekter på 14,3 milliarder kroner. Aksjen endte ved stengetid på børsen opp 8,9 prosent til 46,18 kroner.

Scana steg 5,8 prosent til 2,36 kroner etter at selskapet meldte at datterselskapet PSW Power & Automation har signert en avtale i Nederland for en hurtigladerløsning.

Equinor endte dagen flatt ned 0,07 prosent til 373,55 kroner, mens Aker BP endte opp 1,2 prosent til 314,00 kroner. Vår Energi steg 1,3 prosent til 37,28 kroner.

Oljeserviceaksjene ble også styrket i løpet av dagen. PGS endte opp 3,5 prosent til 10,04 kroner, TGS klatret 2,6 prosent til 151,70 kroner, mens Subsea 7 lå opp 1,3 prosent til 144,75  kroner.

Nedgang

Univid , tidligere DLTx, ble dagens børstaper med en nedgang på 36,9 prosent til 0,26 kroner. På fredag ble det kjent at Oslo Børs har bestemt at aksjene i investeringsselskapet skal strykes fra børsen. Siste noteringsdag er satt til 11. desember. Styret har varslet at avgjørelsen skal ankes. Ifølge Oslo Børs oppfyller ikke selskapet opptakskravene for å omsettes på børs lenger. Selskapet har tidligere høstet kritikk fra Oslo Børs, etter brudd på frister og mangelfull kommunikasjon tilknyttet et salg. Univid er i praksis et børsskall på jakt etter ny virksomhet.

Vow falt 19,3 prosent til 9,63 kroner etter at selskapet søndag kveld kom med et resultatvarsel, hvor de meldte at inflasjon og høyere kostnader i forsyningskjeden for noen prosjekter i Maritime Solutions-segmentet vil belaste regnskapet for tredje kvartal med 35 millioner kroner.

Atlantic Sapphire lå lenge an til en sterk oppgang, men snudde mot lunsj og endte ned 2,9 prosent til 1,19 kroner. Natt til mandag ble det kjent at toppsjef Johan Andreassen forlater sin stilling, men vil forbli i en rolle som interim-CEO til en permanent erstatter er utnevnt.

Höegh Autoliners har inngått en avtale om salg av fartøyet «Höegh Bangkok» for 63 millioner dollar, samtidig som de erklærer en opsjon for kjøp av «Höegh Jacksonville» fra Ocean Yield for 43 millioner dollar. Aksjen falt 4,8  prosent til 89,05 kroner.

Kongsberg Gruppen endte ned 5,7 prosent til 460 kroner etter å ha steget 3,1 prosent på sterke kvartalstall fredag. 

Oljeprisen

Nordsjøoljen Brent (spot) ble ved stengetid omsatt for 86,96 dollar, en nedgang på 2,0 prosent i løpet av dagen. Desember-kontrakten lå på sin side ned 2,6 prosent til 88,13 dollar fatet, mens den amerikanske WTI-oljen lå ned 2,85 prosent til 83,17 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 87,95 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.

I helgen har det kommet meldinger om harde kamper flere steder, men likevel skal Israel ha hatt en mer forsiktig tilnærming enn først lovet. Det styrker spekulasjonene om at kampene kan forbli begrenset til tross for retorikk fra Iran, skriver TDN Direkt.

– Til tross for en eskalering i Hamas-Israel-krigen, var bakkeinvasjonen allment forventet, sier Tina Teng i CMC Markets til Reuters.

– Utspillet i helgen signaliserer ingen ytterligere utvidelse til en større regional krig, som førte til tilbakegang i oljeprisen, forklarer hun videre.