<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Børs steg etter drahjelp fra shipping-giganter

Oslo Børs endte i grønt tirsdag etter opptur for BW LPG og Frontline. 

Publisert 16:28 31. okt. 2023
Oppdatert 16:30 31. okt. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 473 ord
OPPTUR: Oslo Børs steg 1 prosent tirsdag.  Foto: Thomas Bjørnflaten

Hovedindeksen stod ved børsslutt i 1.281,02 poeng, opp 1 prosent. 

Ferske tall viser at konsumprisveksten i Europa avtok til 2,9 prosent i september. Det er det laveste nivået siden juli 2021.

Kronen svekket seg da Norges Bank igjen økte kronesalget tidligere i dag. Etter salg for 1,2 milliarder kroner daglig i oktober, skal det selges 1,4 milliarder kroner daglig i november, melder Norges Bank.

– Norges Bank bør likevel ikke bruke kronesalget til å styre kursen, advarer analytiker Nils Kristian Knudsen.

Dagens bevegelser

      SIOFF           

Offshorerederiet med Kristian Siem og Christen Sveaas i spissen, Siem Offshore , la frem tall tirsdag.

Fasiten viste en omsetning på 85,6 millioner dollar, opp fra 73,7 millioner i samme periode i fjor. Med det endte resultatet før skatt på 12,3 millioner dollar, tilsvarende 137 millioner kroner. Aksjen endte ned 7,4 prosent til 25,50 kroner.

Gassrederiet BW LPG steg 5,7 prosent til 158,90 kroner. Ifølge en meglerkommentar fra Pareto har selskapet signert en kontrakt som er ventet å gi en inntjening på 56.500 dollar per dag frem til 2025, skriver TDN.

Tankrederiet Frontline endte opp 2,6 prosent til 249,30 kroner, grunnet oppgang i råoljetankratene.

Nordea Markets oppgraderer Bakkafrost til kjøp fra hold med et kursmål på 550 kroner pr aksje, ifølge en oppdatering tirsdag. Aksjen steg 3,3 prosent til 503,50 kroner.

Havila Shipping meldte i går om salg av tre skip etter krav fra långivere. Salgssummene skal benyttes til nedbetaling av gjelden og vil ha begrenset likviditetsmessig effekt. Aksjen falt 14 prosent til 7,50 kroner.

Energiselskapet Cloudberry Clean Energy fyller opp ordreboken, men kunne likevel notere seg et tap på 42 millioner kroner i tredje kvartal. Aksjen falt fra start, men snudde og endte opp 7,1 prosent.

Oslo-rederiet Klaveness Combination Carriers fikk et resultat på 16,3 millioner dollar, tilsvarende 182 millioner kroner, i tredje kvartal, ned fra 34,5 millioner dollar på samme tid i fjor. Selskapet venter kraftig resultatopptur i fjerde kvartal. Aksjen endte opp 0,8 prosent.

Biotekselskapet Ultimovacs melder om positive nyheter i sin INITIUM-studie. Det tar lengre tid før pasientene opplever kreftprogresjon. Selskapet oppgir at de legger frem endelige studieresultater i første halvdel av 2024. Aksjen falt 2,9 prosent.

Oljeservicekjempen Subsea 7 annonserte tirsdag tildeling av en storkontrakt fra Petrobras utenfor Brasil. Selskapet opplyser om at de definerer en «major» kontrakt til å være verdt over 750 millioner dollar. Aksjen endte opp 1,1 prosent.

Oljeprisen

     

«Oljeprisen har falt de siste dagene, til tross for økte geopolitiske spenninger i Midtøsten. Så lenge konflikten ikke sprer seg, er flyten av olje i Midtøsten ikke ventet å stoppe opp, noe som kunne ha bidratt til høyere oljepriser,» skriver Nordnet-analytiker Roger Berntsen.

Oljeprisen henter seg noe inn tirsdag etter et større fall i går. Nordsjøoljen er ved børsslutt opp 0,4 prosent til 87,81 dollar fatet siden midnatt. Til sammenligning ble Nordsjøoljen ved stengetid omsatt for 86,96 dollar.

Den amerikanske lettoljen, WTI, er ved børsslutt opp 0,5 prosent til 82,70 dollar pr. fat.