<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bred oppgang på Wall Street etter rentebeslutning

Bred oppgang på Wall Street torsdag etter rentepause fra den amerikanske sentralbanken. 

Publisert 2. nov. 2023 kl. 21.01
Oppdatert 2. nov. 2023 klokken 21.49
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 356 ord
OPPGANG: Wall Street Foto: NTB

Ett minutt etter at handelen stengte på New York-børsen står de toneangivende indeksene i grønt, slik det har vært helt fra start i dag.

Samleindeksen S&P 500 steg 1,9 prosent, Dow Jones hadde en oppgang 1,7 prosent og den teknologitunge Nasdaq-indeksen steg 1,8 prosent.

For S&P 500 ble i dag den beste dagen for indeksen siden april, ifølge Bloomberg. Dow Jones hadde sin beste dag siden juni, og Nasdaq siden juli, ifølge CNBC.

Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten fortsetter nedover på 4,67 prosent, mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, er ned 7,05 prosent til 15,68. 

Prisen på et fat med nordsjøolje opp 2,24 prosent til 86,71 dollar fatet. WTI-oljen er ned til 82,42 dollar fatet.

Uendret rente

Markedet forsetter i det samme sporet som i går, hvor alle de tre ledende indeksene hadde en sterk oppgang etter at den amerikanske sentralbanken, Federal Reserve (Fed), holdt styringsrenten uendret. Det var det forventede utfallet, som bidrar til å jekke opp vekstutsiktene for amerikansk økonomi. 

– Vi ser litt oppfølging fra i går, og i morges kom tall for produktivitet og arbeidskraftskostnader. Og enhetskostnaden for arbeidskraft er faktisk negativ. Dette bidrar til ytterligere lettelse over at Fed kanskje får noe av den vedvarende inflasjonen under kontroll, uttaler investeringsdirektør Megan Horneman i Verdence Capital Advisors til CNBC 

Powell understreket i etterkant blant annet at de fulle effektene av tidligere rentehevinger fortsatt ikke har gjort seg gjeldende. Den økonomiske aktiviteten er fortsatt sterkere enn ventet og arbeidsmarkedet er fortsatt stramt.

Apple slo forventningene

Oppmerksomheten rettes nå mot Apple, som slipper kvartalstallene for fjerde kvartal etter stenging torsdag kveld. 

Teknologigiganten kunne vise til en omsetning på 89,5 milliarder dollar, som tilsvarer en inntjening per aksje på 1,46 dollar per aksje.

Det er på forhånd forventet en inntjening på 89,4 milliarder dollar, ned fra 90,15 milliarder dollar for samme periode ifjor. 

I mellomtiden steg Starbucks-aksjen nesten 10 prosent etter at kaffekjeden slo resultatestimatene for fjerde kvartall, da selskapet slapp tallene sine ved stengetid. 

Facebook-eier Meta, Amazon, Netflix, Apple og Alphabet (også kjent som FAANG-aksjene), hadde en blandet dag på børsen.

  • Facebook falt 0,31 prosent til 310,87 dollar.
  • Amazon steg 0,78 prosent til 138,07 dollar.
  • Apple steg 2,07 prosent til 177,57 dollar.
  • Netflix falt 1,08 prosent til 421,71 dollar.
  • Alphabet steg 0,79 prosent til 128,58 dollar.