<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Disse fem aksjene har Buffett mest tro på

Warren Buffett har nær 80 prosent av porteføljen i kun fem aksjer. Her er de. 

  Publisert 9. nov. 2023 kl. 10.34
  Oppdatert 9. nov. 2023 klokken 10.47
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 171 ord
  GURU: Warren Buffett, styreleder og grunnlegger av Berkshire Hathaway. Foto: Bloomberg

  Investorguru Warren Buffett og hans investeringsselskap Berkshire Hathaway rapporterte tall for tredje kvartal lørdag, og kunne også i note 5 i regnskapet avsløre at 78 prosent av den samlede verdien var konsentrert i fem selskaper ved utgangen av tredje kvartal. Det er opp fra 75 prosent fra starten av året.

  Berkshire endte med enorme tap på 24,1 milliarder dollar i tredje kvartal, hovedsakelig på grunn av en nedgang i sin gigantiske eksponering mot Apple. Aksjene til iPhone-produsenten falt 11,7 prosent i løpet av kvartalet.

  De fire andre største eierandelene forble uendret forrige kvartal: 22,6 milliarder dollar i American Express, 28,3 milliarder dollar i Bank of America, 22,4 milliarder dollar i Coca-Cola samt 18,6 milliarder dollar i Chevron.

  Likevel anbefaler «Orakelet fra Omaha» aksjonærene å ignorere svingningene i Berkshire's aksjeportefølje.

  – Mengden gevinster og tap i et gitt kvartal er vanligvis meningsløs og gir tall for nettoinntjening pr. aksje som kan være ekstremt misvisende for investorer som har liten eller ingen kunnskap om regnskapsregler, sier Buffett i en uttalelse om kvartalet.